Paklausite, kodėl? Šis patiekalas ne tik skanus, greitai pagaminamas, bet ir įdomesnis nei kepsnys. Ir lėkštėje jis atrodo itin patraukliai.
Be to, neretas mūsų jautienos suvalgo gerokai mažiau, nei reikėtų. Ši mėsa sveika, kupina mums taip reikalingų baltymų. Tad gal prisiminkime šią puikią mėsą ir įsileiskime ją į virtuves bent kartą per savaitę.
Receptui nereikia jokių ypatingų produktų, nes brandinta jautiena ir taip yra nuostabi.
Brandintos jautienos iešmeliai su daržovėmis
Reikės:
- 400 g sausai brandintos jautienos
- 1 raudonojo svogūno
- 1 raudonos paprikos
- 1 žalios paprikos
Marinatui:
- 50 ml sojų padažo
- 30 ml citrinų sulčių
- 60 ml alyvuogių aliejaus
- 2 česnako skiltelių
- 1 a. š. raudonėlių
- aitriųjų paprikų dribsnių
- juodųjų pipirų
- druskos
Kaip gaminti
Daržoves supjaustykite kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
Sumaišykite visus marinato ingredientus. Į jį sudėkite kubeliais pjaustytą jautieną, išmaišykite ir palikite marinuotis 1 valandai.
Jautieną su daržovėmis suverkite ant iešmelių. Iešmelius dėkite ant grotelių ir kepkite orkaitėje įjungę grilio režimą 7–10 minučių. Įpusėję kepti iešmelius būtinai apverskite.
Iešmelius rekomenduoju naudoti kuo mažesnius, tuomet juos bus galima patiekti lėkštėje nenuimant mėsos.
Kiekvieną mėsos gabalėlį atskirkite daržovėmis – taip mėsa geriau apkeps.
Taip pat stenkitės iešmelių nesuglausti dėdami ant grotelių, kad mėsa gerai apkeptų iš visų pusių.
Patiekalą puoškite žalumynais, patiekite su spalvingu garnyru. Jei norite, kad jautienos iešmeliai lėkštėje atrodytų gražiau, stenkitės jos neperkrauti maistu.