Moliūgų ir varškės apkepas: saulėta, rudeniška, paprasta ir gardu

Moliūgų ir varškės apkepas – ne tik skanus, bet ir naudingas patiekalas. Šis receptas itin patiks mamoms, kurių vaikai nevalgo daržovių. Šiame apkepe jie moliūgų net nepajus.

Varškės apkepas su moliūgais.<br>123rf nuotr.
Varškės apkepas su moliūgais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-11-19 08:44, atnaujinta 2023-11-13 10:00

Ne itin saldus, neriebus, minkštas ir švelnus apkepas puikiai tiks ir pusryčiams – masę galite paruošti dar iš vakaro, o ryte teliks pašauti apkepą į orkaitę.

Patiekite su šviežiomis ar konservuotomis uogomis – bus tikras skanumėlis.

Moliūgų ir varškės apkepas

Reikės:

  • 300 ml moliūgų tyrės (iškepkite moliūgą orkaitėje iki suminkštės, jeigu atsiras skysčių, nupilkite ir sutrinkite)
  • 400 g varškės (9 proc.)
  • 3 kiaušinių
  • 75 g cukraus
  • 2 v. š. krakmolo
  • 6 v. š. manų kruopų
  • 0,5 a. š. cinamono
  • 20 g sviesto
  • 1 v. š. džiūvėsėlių (kepimo formai pabarstyti)
  • grietinės, uogienės ar šviežių uogų patiekti
  • 0,5 a. š. ciberžolių miltelių (nebūtinai)

Kaip gaminti

Moliūgą nuplaukite, nupjaukite žievę, sutarkuokite smulkia tarka. 

Dėkite cukrų, varškę, kiaušinius, krakmolą, manų kruopas, cinamoną, ciberžoles, viską gerai išplakite plaktuvu.

Kepimo formos dugną ir šonus ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite varškės ir moliūgų masę, išlyginkite ir dėkite kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę. Kepkite 45-50 min.

Patiekite šiltą, pagardintą grietine, uogiene ar šviežiomis uogomis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.