Ne itin saldus, neriebus, minkštas ir švelnus apkepas puikiai tiks ir pusryčiams – masę galite paruošti dar iš vakaro, o ryte teliks pašauti apkepą į orkaitę.
Patiekite su šviežiomis ar konservuotomis uogomis – bus tikras skanumėlis.
Moliūgų ir varškės apkepas
Reikės:
- 300 ml moliūgų tyrės (iškepkite moliūgą orkaitėje iki suminkštės, jeigu atsiras skysčių, nupilkite ir sutrinkite)
- 400 g varškės (9 proc.)
- 3 kiaušinių
- 75 g cukraus
- 2 v. š. krakmolo
- 6 v. š. manų kruopų
- 0,5 a. š. cinamono
- 20 g sviesto
- 1 v. š. džiūvėsėlių (kepimo formai pabarstyti)
- grietinės, uogienės ar šviežių uogų patiekti
- 0,5 a. š. ciberžolių miltelių (nebūtinai)
Kaip gaminti
Moliūgą nuplaukite, nupjaukite žievę, sutarkuokite smulkia tarka.
Dėkite cukrų, varškę, kiaušinius, krakmolą, manų kruopas, cinamoną, ciberžoles, viską gerai išplakite plaktuvu.
Kepimo formos dugną ir šonus ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite varškės ir moliūgų masę, išlyginkite ir dėkite kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę. Kepkite 45-50 min.
Patiekite šiltą, pagardintą grietine, uogiene ar šviežiomis uogomis.