Varškės apkepas su morkomis – vienas skaniausių, kokį ragavau

Esu tikra, kad tokio varškės apkepo dar neragavote. Minkštas, skanus, neatsivalgomas.

Varškės apkepas su morkomis.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Varškės apkepas su morkomis.<br>Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

2020-12-06 10:05, atnaujinta 2022-12-08 09:17

Galima kepti vieną didelį, bet galima ir kiekvienam po mažesnę porciją. Tai, ko gero, vienas iš skaniausių mano keptų varškės apkepų.

Varškės apkepas su morkomis

Reikalingi produktai:

  • 400 g varškės
  • 100 g morkų
  • 3 kiaušiniai
  • 75 g sviesto
  • 3 šaukštai cukraus
  • 4 šaukštai manų kruopų
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • sviesto indui patepti

Kaip gaminti

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Sudėkite per sietelį trintą varškę.

Supilkite ištirpintą sviestą, dėkite burokine tarka tarkuotas morkas, berkite vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite.

Kepimo indą ištepkite sviestu. Sudėkite varškės masę ir išlyginkite paviršių.

Kepkite 180 C orkaitėje apie 40 min.

Jei kepsite mažuose indeliuose, apkepas iškeps greičiau.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.