Jei skubate, galite nepuošti ledų, o tiesiog suplakę plaktuvu iš karto valgyti.
Kalėdiniai žaliosios arbatos ledai
Reikės:
- 1 šaldyto banano;
- 2 saujų šaldytų mango kubelių;
- 2 šaldytų kivių;
- 3 šaukštų žaliosios citrinos sulčių;
- 1 arbatinio šaukštelio žaliosios arbatos (mačios);
- ½ žaliosios spirulinos, chlorelos, kale miltelių mišinio (nebūtina, pasirinktinai).
Papuošimui:
- kelių šaldytų aviečių;
- granatų uogų;
- banano;
- rozmarinų;
- spragintų bolivinių balandų sėklų;
- sausainių.
Kaip gaminti
Dieną prieš gaminimą supjaustykite vaisius gabalėliais ir sudėkite į šaldymo kamerą.
Užšaldytus vaisių gabalėlius perkelkite į galingą plaktuvą.
Supilkite žaliosios citrinos sultys, sudėkite žaliosios arbatos miltelius ir išplakite iki vientisos masės, tik ne per ilgai, kad ledai neprarastų kreminės tekstūros.
Gautus ledus dėkite į indą ir papuoškite šaldytomis avietėmis, granatų uogomis, rozmarino šakelėmis, sausainiais, bananais ir pabarstykite spragintomis bolivinių balandų sėklomis.
Skanaus!