Dalijamės jos receptu – išbandykite.
Varškės apkepas
Reikės:
- 1 kg varškės
- 2 apelsinų
- 1 apelsino žievelės
- 3 bananų
- 4 kiaušinių
- 0,5 stiklinės razinų
- 10 g vanilinio cukraus
- 2 v. š. kukurūzų krakmolo
Kaip gaminti
Razinas užpilame vandeniu ir paliekame kelioms minutėms.
Į trintuvą dedame nuluptus bananus, vanilinį cukrų, įtarkuojame vieno apelsino žievelę. Nulupame apelsinus ir padaliname skiltelėmis, sudedame į trintuvą kartu su bananais ir viską sutriname. Dedame varškę ir vėl viską triname trintuvu.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių, trynius sumaišome su kukurūzų krakmolu ir sudedame i varškę. Nuo razinų nupilame vandenį, jas suberiame į varškę ir viską išmaišome. Baltymus gerai išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į varškę.
Gautą masę pilame į riebalais pateptą skardą ir kepame apie 60-70 min. 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.