Bulgarijoje gyvenanti Virginija pasidalijo vyniotinio su vištiena receptu: taps švenčių stalo pažiba

Špinatinio vyniotinio su rūkyta vištiena receptu su „Savaitgalio“ skaitytojais pasidalijo Bulgarijoje gyvenanti buvusi žurnalistė, o dabar virtuvės vadovė Virginija Pupeikytė-Džumerova. Toks vyniotinis papuoš bet kokių švenčių stalą. 

 Virginija dalijasi špinatinio vyniotinio receptu.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Virginija dalijasi špinatinio vyniotinio receptu.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Špinatinis vyniotinis su rūkyta vištiena.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Špinatinis vyniotinis su rūkyta vištiena.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 3:00 PM, atnaujinta Mar 23, 2023, 8:40 AM

Daugiau apie Virginiją skaitykite čia

Špinatinis vyniotinis su rūkyta vištiena

Reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 30 ml aliejaus
  • poros šaukštų jogurto arba kefyro
  • 70 g miltų
  • 10 g špinatų miltelių
  • žiupsnelio druskos

Įdarui reikės: 

  • 300 g kreminio sūrio su trupučiu druskos
  • pusės rūkytos vištos kulšelės

Kaip gaminti

Imkite du didesnius dubenis. Į vieną muškite tris trynius, į kitą – tris baltymus. Į dubenį su tryniais įmuškite ketvirtą kiaušinį, supilkite aliejų, jogurtą arba kefyrą ir gerai išplakite. Miltus, špinatų miltelius ir druską sumaišykite ir įsijokite į tešlą. Gerai išmaišykite. Baltymus išplakite iki purios lengvos masės, faktiškai iki lengvo debesėlio ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

Ant skardelės brūkštelėkite šiek tiek tešlos keliose skirtingose vietose ir priklijuokite kepimo popierių, kad jis neslidinėtų. Tešlą paskleiskite naudodamiesi metaline mentele. Svarbu, kad tešla visur, ypač kampuose, būtų paskleista kuo tolygiau.

Šį vyniotinį aš kepu standartinėje orkaitės skardelėje (42x38 cm dydžio). Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje su vėjeliu vos 6 min. Žinau, kad atrodo mažai, bet tiek laiko visiškai pakanka plonai išteptai tešlai iškepti ir nespėti paruduoti.

Kol tešla kepa, ant stalo pasitieskite maistinės plėvelės. Iš orkaitės ištrauktą tešlos lakštą griebkite už kepimo popieriaus kraštelių ir dėkite tešlos puse ant pasiruoštos maistinės plėvelės. Atsargiai nulupkite kepimo popierių (geriausia jį plėšti gabaliukais, o ne bandyti lupti visą iš karto).

Tada naudodami plėvelę karštą tešlos lakštą sukite į ritinį. Maistinė plėvelė čia labai padeda, nes vyniojant atskiria susidarančius sluoksnius ir jie vienas su kitu nesulimpa. Suvyniotą ritinį palikite visiškai atvėsti.

Kol tešlos ritinys vėsta, pasiruoškite įdarą. Nuotraukoje matomam vyniotiniui reikia 300 g kreminio sūrio su trupučiu druskos ir vos pusės rūkytos vištos kulšelės. Sūrį su šiek tiek druskos išplakite elektriniu plaktuvu, kad būtų purus ir lengviau teptųsi. Vištieną smulkiai supjaustykite peiliu.

Atvėsusį tešlos vyniotinį atsargiai atvyniokite atgal, tolygiai ištepkite sūriu, padėliokite vištienos gabaliukų ir vėl suvyniokite. Paruoštą vyniotinį palaikykite šaldytuve bent keletą valandų arba geriausia per naktį, kad sutvirtėtų ir būtų lengviau pjaustyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.