Receptu pasidalijo Geliana Sudrab, tortų ir kitų skanėstų kūrėja, sužibėjusi Druskininkų tortų turnyre. Daugiau apie ją skaitykite čia.
Itališkas desertas „Semifreddo“ – ledai su avietėmis
Įdarui reikės:
- šviežių aviečių
- šviežių aviečių tyrės, sutirštintos pektinu ar kukurūzų krakmolu
Ledams:
- 4 kiaušinių trynių
- 2 kiaušinių baltymų
- 150 g cukraus
- vanilės
- 400 ml plakamosios grietinėlės
Pasiruoškite tris dubenis. Į vieną jų supilkite grietinėlę ir atšaldykite.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su trečdaliu cukraus. Nedelsdami išplakite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi ir vanile. Ir galiausiai iki vidutinio standumo išplakite grietinėlę.
Baltymus įmaišykite į išplaktus kiaušinių trynius ir tuomet sudėkite išplaktą grietinėlę. Viską maišykite mentele atsargiai ir lėtai, kad ledų masėje išliktų kuo daugiau oro burbuliukų.
Paruoštą masę pilkite į indą, išklotą maistine plėvele, sluoksniuodami su aviečių tyre ir avietėmis.
Palikite šaldiklyje sustingti 6–8 valandoms.
Įdarui galite rinktis įvairius derinius: uogas, vaisius, karamelę, šokoladą, riešutus – viską, kas jums patinka, ir susikurkite savo skonio ledus.