Vokiški bulvių kukuliai: nieko sudėtingo, bet tikrai gardu

Patiekalus iš bulvių mėgsta ne tik lietuviai – šie bulvių kukuliai Vokietijoje yra jaukaus, paprasto ir pigaus naminio maisto etalonas. Jie dažnai patiekiami prie kitų tradicinių vokiškų patiekalų, pavyzdžiui, kopūstų su mėsa ar dešrelėmis. 

 Vokiški bulvių kukuliai.<br> 123rf nuotr.
 Vokiški bulvių kukuliai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2022, 4:38 PM, atnaujinta May 2, 2023, 11:04 AM

Vokiečių šeimininkės šiuos kukulius gardina keliais būdais: vienos neapsieina be žiupsnelio malto muskato riešuto, o kitoms geriausias prieskonis – džiovinti mairūnai. Tad išbandykite tiek vieną, tiek kitą variantą.

Norint gauti papildomos tekstūros, kartais šie koldūnai įdaromi skrudintais duonos skrebučiais, tačiau dažniausiai prieš patiekiant tiesiog apibarstomi svieste apkeptais džiūvėsėliais. 

Tarsi nieko ypatingo – bet tikrai gardu. 

Tad išbandykite!

Vokiški bulvių kukuliai

Reikės:

  • 1 kg bulvių 
  • 2 didelių kiaušinių
  • 1 puodelio bulvių krakmolo (dar reikės 2 v. š. kukuliams apvolioti) 
  • druskos
  • 1 a. š. džiovintų mairūnų
  • 2 v. š. sviesto
  • pusės puodelio džiūvėsėlių

Kaip gaminti 

Bulves išvirkite, leiskite atvėsti ir palaikykite šaldytuve mažiausiai valandą ar pernakt.

Nuluptas bulves sumalkite mėsmale, sumaišykite su krakmolu, kiaušiniais, žiupsneliu druskos ir mairūnais. 

Padalinkite masę į 12 gabalėlių, iš kiekvieno suformuokite apvalų kukulį. Į nedidelį dubenį ar lėkštę dėkite 2 šaukštus bulvių krakmolo ir apvoliokite kukulius. 

Užvirkite didelį puodą vandens, pasūdykite. Kai vanduo užvirs, kiaurasamčiu atsargiai sudėkite kukulius į vandenį. Kai jie iškils į paviršių, sumažinkite kaitrą, uždenkite ir virkite, kol šiek tiek išsipūs ir įgaus blizgų paviršių, apie 20 minučių. 

Tuo metu keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus sviesto. Suberkite džiūvėsėlius ir kepkite dažnai pamaišydami, kol džiūvėsėliai apskrus, 4–8 minutes. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.

Išvirusius koldūnus išgriebkite kiaurasamčiu, dėkite į lėkštes, apibarstykite skrudintais džiūvėsėliais ir iškart patiekite.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas