Varškės apkepas be miltų – minkštas ir purus lyg debesėlis

Tobulas. Minkštas ir purus it debesėlis, bet tuo pačiu ir labai drėgnas. Be jokių miltų, manų ir kitų dalykų, kurie nėra būtini. Tiesiog varškė, kiaušiniai, šiek tiek cukraus. 

 Varškės apkepas be miltų.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
 Varškės apkepas be miltų.<br> „Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Jul 8, 2022, 8:20 AM, atnaujinta Jul 3, 2023, 1:13 PM

Varškės apkepas be miltų

Porcijos 4–6. Užtruksite apie 1 val.

Reikės:

  • 600 g varškės;
  • 6 kiaušinių;
  • 100 g cukraus;
  • 1 a. š. druskos.

Kaip gaminti

Varškę kartu su cukrumi ir druska sutriname maisto smulkintuvu (arba trintuvu) iki vientisos masės, kad neliktų varškės gumuliukų.

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymo. Trynius įmaišome į varškės masę. Baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai šaukštu įmaišome į varškės masę. 

Kepimo indą gausiai ištepame sviestu. Supilame varškės masę ir kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 30–40 min. 

Apkepą apibarstome milteliniu cukrum ir valgome su šviežiomis uogomis. 

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.