Vištiena morkų ir grietinėlės patale: receptas, mušantis visus populiarumo rekordus

Šiandien dalinuosi super paprasto patiekalo receptu, kuris jau daug metų muša populiarumo rekordus. 

 Vištiena morkų ir grietinėlės patale.<br> „Samčio užrašai“.
 Vištiena morkų ir grietinėlės patale.<br> „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Samčio užrašai“

2022-07-16 12:30, atnaujinta 2023-07-09 16:45

Pirmą kartą šiuo receptu pasidalinau vos pradėjusi rašyti tinklaraštį, ir jis nustebino savo populiarumu. Ir dabar – jei tik kas pasidalija, ir vėl daugybė patiktukų. 

Nežinau, kuo jis taip visus žavi – gal skoniu, o gal paprastumu? O gal viskuo kartu? 

Vištiena morkų ir grietinėlės patale

Reikės:

  • 600 g vištienos (naudojau keptą, bet galite naudoti ir virtą)
  • 4 morkų
  • 1 svogūno
  • 300 ml grietinėlės
  • 150 ml sultinio
  • 1 šaukšto miltų
  • 1 šaukšto sviesto
  • pagal skonį druskos ir pipirų

Kaip gaminti

Vištieną atskirame nuo kaulų ir susmulkiname kąsnio gabaliukais.

Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Supilame sultinį ir troškiname, kol daržovės suminkštės.

Sudedame vištieną, pagardiname druska ir pipirais, beriame miltus ir išmaišome. Pilame grietinėlę ir kaitiname ant silpnos kaitros, kol padažas sutirštės.

Valgome su ryžiais.

Kaip matote labai paprastai ir greitai. Tad kviečiu išsisaugoti ir pasigaminti.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.