Pirmą kartą šiuo receptu pasidalinau vos pradėjusi rašyti tinklaraštį, ir jis nustebino savo populiarumu. Ir dabar – jei tik kas pasidalija, ir vėl daugybė patiktukų.
Nežinau, kuo jis taip visus žavi – gal skoniu, o gal paprastumu? O gal viskuo kartu?
Vištiena morkų ir grietinėlės patale
Reikės:
- 600 g vištienos (naudojau keptą, bet galite naudoti ir virtą)
- 4 morkų
- 1 svogūno
- 300 ml grietinėlės
- 150 ml sultinio
- 1 šaukšto miltų
- 1 šaukšto sviesto
- pagal skonį druskos ir pipirų
Kaip gaminti
Vištieną atskirame nuo kaulų ir susmulkiname kąsnio gabaliukais.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Supilame sultinį ir troškiname, kol daržovės suminkštės.
Sudedame vištieną, pagardiname druska ir pipirais, beriame miltus ir išmaišome. Pilame grietinėlę ir kaitiname ant silpnos kaitros, kol padažas sutirštės.
Valgome su ryžiais.
Kaip matote labai paprastai ir greitai. Tad kviečiu išsisaugoti ir pasigaminti.