Trinta moliūgų ir česnakų sriuba: tokios skanios valgyti dar neteko

Šildanti, rudeniška ir be galo skani keptų moliūgų ir česnakų sriuba nustebins daugelį iš jūsų. Pažadame – tokios skanios moliūgų sriubos valgyti dar neteko!

 Trinta moliūgų sriuba.<br> „Ne vištienos kepsnelis“.
 Trinta moliūgų sriuba.<br> „Ne vištienos kepsnelis“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2022, 2:01 PM, atnaujinta Oct 27, 2023, 8:52 AM

Reikės:

  • pusės didelio moliūgo (recepte gamintas nekeptas su žieve svėrė 1550 g)
  • 6 didelių skiltelių česnako
  • 1 svogūno
  • 400 ml daržovių sultinio
  • 2 v. š. aliejaus
  • 1 a. š. meduolių prieskonių (jei nerasite tokių pirkti, tada įberkite po ketvirtį šaukštelio cinamono, muskato, imbiero ir gvazdikėlių)
  • 0,5 a. š. Kajeno paprikų
  • 1 a. š. druskos
  • 0,5 a. š. juodųjų pipirų
  • 4 a. š. kanapių sėklų (galite naudoti ir moliūgo ar kokias kitas sėklas)

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.

Moliūgą supjaustykite delno dydžio gabalais, apšlakstykite šaukštu aliejaus, įtrinkite druska ir pipirais. Tada paimkite didelę česnako galvą, nupjaukite 1/4 nuo viršaus, apibarstykite druska, užpilkite aliejaus ir įvyniokite į foliją. Moliūgą ir česnakus kepkite 35 min ant toje pačioje skardoje.

Supjaustykite svogūną ir suberkite jį į didelį puodą (jame vėliau virkite sriubą). Įpilkite šaukštą aliejaus, meduolių prieskonių, Kajeno paprikų ir 5 min. pakaitinkite ant vidutinės ugnies.

Moliūgui ir česnakams iškepus bei šiek tiek atvėsus, išskobkite juos į puodą su svogūnais ir šitą košę dar kelias minutes maišant pakaitinkite.

Įpilkite 400 ml sultinio ir rankiniu trintuvu viską sutrinkite iki vientisos masės. Padidinkite ugnį ir pakaitinkite, kol užvirs.

Lėkštėje papuoškite kanapių sėklomis.

Skanaus!

Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“.  „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Ne vištienos kepsnelis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?