Greitai paruošiamas ir sveikas avinžirnių troškinys pagal Skirmantės receptą

„Mėgstu gaminti iš akies ir iš širdies“, – tokiu šūkiu vadovaujasi šiaulietė Skirmantė Sirevičienė (35 m.), kurianti maisto tinklaraštį „Raudona virtuvė“.

Avinžirnių troškinys pagal Skirmantės receptą.<br> Asmeninis albumas.
Avinžirnių troškinys pagal Skirmantės receptą.<br> Asmeninis albumas.
Avinžirnių troškinys pagal Skirmantės receptą.<br> Asmeninis albumas.
Avinžirnių troškinys pagal Skirmantės receptą.<br> Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 21, 2022, 5:20 PM

Skirmantė kulinarijos karuselę stipriai įsuko sukūrusi šeimą. Moteris nesivaiko madų, neišradinėja mitybos dviračio – tinklaraščio sekėjus supažindina su šeimos pamėgtais receptais.

S.Sirevičienė tikina, kad pagaminti skanų ir maistingą patiekalą nėra painu. Ji mano, kad šeimininkės neretai be reikalo apsisunkina gyvenimą manydamos, esą dėmesio verti tik įmantrūs, daug ingredientų reikalaujantys patiekalai. Tačiau esminė skanaus maisto paslaptis – produktų šviežumas ir jų sudėtis. S.Sirevičienė stengiasi valgius gaminti iš produktų, kurių sudėties aprašymas yra trumpas. Daugiau apie ją skaitykite čia.

Su „Savaitgalio“ skaitytojais jis pasidalijo keliais receptais, vienas jų – avinžirnių troškinys.

Šis sveikas, daug skaidulų turintis patiekalas, pasak Skirmantės, nereikalauja tikslių proporcijų, ingredientus galima derinti savo nuožiūra.

Avinžirnių troškinys

Keptuvėje apkepkite svogūnus, morkas. Dėkite 200–300 g maltos mėsos (vištienos, jautienos, kiaulienos – ką mėgstate). Dar tinka česnakas, šaldyti brokoliai, paprikos.

Sudėkite skardinę konservuotų arba virtų avinžirnių. Gausiai užpilkite pomidorų padažo.

Įdėkite mėgstamų prieskonių, druskos. Keptuvę uždenkite dangčiu ir 10 minučių patroškinkite. Patiekalą papuoškite žalumynais.

Patarimai gaminant tokį troškinį: morkas pjaustykite mažais kubeliais. Papildomai dėkite daržoves pasirinktinai pagal jūsų šaldytuvo atsargas. Pomidorų padažo nepagailėkite, jis viską sujungia. Jei norite, naudokite trintus konservuotus pomidorus, bet gali reikėti šaukštelio cukraus skoniui subalansuoti. Jei nedėsite mėsos, tada įdėkite sūrio.

Jei troškinio liks, jis puikiai tiks įsidėti į pietų dėžutę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kas sustabdys įžūlėjančius vagis?