Skirmantė kulinarijos karuselę stipriai įsuko sukūrusi šeimą. Moteris nesivaiko madų, neišradinėja mitybos dviračio – tinklaraščio sekėjus supažindina su šeimos pamėgtais receptais.
S.Sirevičienė tikina, kad pagaminti skanų ir maistingą patiekalą nėra painu. Ji mano, kad šeimininkės neretai be reikalo apsisunkina gyvenimą manydamos, esą dėmesio verti tik įmantrūs, daug ingredientų reikalaujantys patiekalai. Tačiau esminė skanaus maisto paslaptis – produktų šviežumas ir jų sudėtis. S.Sirevičienė stengiasi valgius gaminti iš produktų, kurių sudėties aprašymas yra trumpas. Daugiau apie ją skaitykite čia.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais jis pasidalijo keliais receptais, vienas jų – avinžirnių troškinys.
Šis sveikas, daug skaidulų turintis patiekalas, pasak Skirmantės, nereikalauja tikslių proporcijų, ingredientus galima derinti savo nuožiūra.
Avinžirnių troškinys
Keptuvėje apkepkite svogūnus, morkas. Dėkite 200–300 g maltos mėsos (vištienos, jautienos, kiaulienos – ką mėgstate). Dar tinka česnakas, šaldyti brokoliai, paprikos.
Sudėkite skardinę konservuotų arba virtų avinžirnių. Gausiai užpilkite pomidorų padažo.
Įdėkite mėgstamų prieskonių, druskos. Keptuvę uždenkite dangčiu ir 10 minučių patroškinkite. Patiekalą papuoškite žalumynais.
Patarimai gaminant tokį troškinį: morkas pjaustykite mažais kubeliais. Papildomai dėkite daržoves pasirinktinai pagal jūsų šaldytuvo atsargas. Pomidorų padažo nepagailėkite, jis viską sujungia. Jei norite, naudokite trintus konservuotus pomidorus, bet gali reikėti šaukštelio cukraus skoniui subalansuoti. Jei nedėsite mėsos, tada įdėkite sūrio.
Jei troškinio liks, jis puikiai tiks įsidėti į pietų dėžutę.