Vištų sparneliai su pasakiškai skaniu medaus ir sojų padažu: Liucija rekomenduoja išbandyti

Minkšti, sultingi ir švelniai saldūs – tokie yra vištų sparneliai, kepti keptuvėje. Nors aš dažniausiai sparnelius kepu orkaitėje, nes taip tiesiog paprasčiau ir patogiau, išbandžiusi jų ruošimą būtent šiuo būdu, keptuvėje, su tirštu medaus ir sojų padažu, dabar tik taip ir gaminu.

 Sparneliai saldžiarūgščiame padaže pagal Liucijos receptą.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Sparneliai saldžiarūgščiame padaže pagal Liucijos receptą.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Sparneliai saldžiarūgščiame padaže pagal Liucijos receptą.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Sparneliai saldžiarūgščiame padaže pagal Liucijos receptą.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Sparneliai saldžiarūgščiame padaže pagal Liucijos receptą.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Sparneliai saldžiarūgščiame padaže pagal Liucijos receptą.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Sparneliai saldžiarūgščiame padaže pagal Liucijos receptą.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Sparneliai saldžiarūgščiame padaže pagal Liucijos receptą.<br> „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (4)

Liucija Galinytė, tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė

Feb 2, 2023, 1:18 PM

Ilgai neužtruksite ruošdami sparnelius šiuo būdu, nes tereikia apskrudinti juos iš abiejų pusių, supilti padažui reikalingus ingredientus ir palikti troškintis, kartkartėmis vis pamaišant. Taip lengva ir paprasta.

O kai sparneliai troškinasi padaže, jis palengva tirštėja ir karamelizuojasi, todėl padažo skonis yra tiesiog pasakiškas!

Kiniški vištų sparneliai

Reikės:

  • 10 vištų sparnelių
  • 1 stiklinės svogūnų laiškų (supjaustytų 3–4 cm ilgio šiaudeliais)
  • 2 v. š. griežinėliais supjaustyto nulupto imbiero
  • 4–5 v. š. medaus
  • 5–6 v. š. cukraus
  • 1 stiklinės vandens
  • 7–8 v. š. sojų padažo
  • 1 a. š. sezamų aliejaus
  • 1 a. š. sezamų sėklų
  • 1 v. š. saulėgrąžų aliejaus (kepti)
  • druskos

Nuo sparnelių nupjaukite smailiąją dalį. Sparnelius perpjaukite perpus.

Kadangi jie ruošiami keptuvėje ir jų gana daug, aš juos ruošiu dviejose didelėse keptuvėse.

Kiekvienoje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus. Sudėkite sparnelius po lygiai į abi keptuves ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Į abi keptuves po lygiai sudėkite imbierą, įpilkite sojų padažą, actą, cukrų, medų ir vandenį. Sumažinkite ugnį ir troškinkite vis pamaišydami apie 15 minučių, kol padažas sutirštės.

Suberkite svogūnų laiškus, pakaitinkite dar porą minučių. Pabaigoje supilkite sezamų aliejų ir apibarstykite sezamų sėklomis.

Saldumą ar sūrumą galite reguliuoti įberdami daugiau ar mažiau cukraus ir įpildami sojų padažo.

Jeigu norite skystesnio padažo, galite įpilti daugiau vandens.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?