Ilgai neužtruksite ruošdami sparnelius šiuo būdu, nes tereikia apskrudinti juos iš abiejų pusių, supilti padažui reikalingus ingredientus ir palikti troškintis, kartkartėmis vis pamaišant. Taip lengva ir paprasta.
O kai sparneliai troškinasi padaže, jis palengva tirštėja ir karamelizuojasi, todėl padažo skonis yra tiesiog pasakiškas!
Kiniški vištų sparneliai
Reikės:
- 10 vištų sparnelių
- 1 stiklinės svogūnų laiškų (supjaustytų 3–4 cm ilgio šiaudeliais)
- 2 v. š. griežinėliais supjaustyto nulupto imbiero
- 4–5 v. š. medaus
- 5–6 v. š. cukraus
- 1 stiklinės vandens
- 7–8 v. š. sojų padažo
- 1 a. š. sezamų aliejaus
- 1 a. š. sezamų sėklų
- 1 v. š. saulėgrąžų aliejaus (kepti)
- druskos
Nuo sparnelių nupjaukite smailiąją dalį. Sparnelius perpjaukite perpus.
Kadangi jie ruošiami keptuvėje ir jų gana daug, aš juos ruošiu dviejose didelėse keptuvėse.
Kiekvienoje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus. Sudėkite sparnelius po lygiai į abi keptuves ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Į abi keptuves po lygiai sudėkite imbierą, įpilkite sojų padažą, actą, cukrų, medų ir vandenį. Sumažinkite ugnį ir troškinkite vis pamaišydami apie 15 minučių, kol padažas sutirštės.
Suberkite svogūnų laiškus, pakaitinkite dar porą minučių. Pabaigoje supilkite sezamų aliejų ir apibarstykite sezamų sėklomis.
Saldumą ar sūrumą galite reguliuoti įberdami daugiau ar mažiau cukraus ir įpildami sojų padažo.
Jeigu norite skystesnio padažo, galite įpilti daugiau vandens.