Pyragas su grybais ir sūriu: receptas, kurį rekomenduoja Aušra

Sveikų patiekalų tinklaraštį „Skaniai sveikai“ kurianti vilnietė Aušra Petronienė (33 m.) prisipažįsta, kad jos šeimoje ilgą laiką maistas nebuvo sureikšminamas, o studijuodama ji neturėjo laiko ir noro gaminti: ant stalo tuomet karaliavo makaronai ir koldūnai.

 Kišas su grybais ir kamamberu pagal maisto tinklaraščio „Skaniai sveikai“ autorės Aušros receptą.<br> Asmeninis albumas.
 Kišas su grybais ir kamamberu pagal maisto tinklaraščio „Skaniai sveikai“ autorės Aušros receptą.<br> Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2023, 5:00 PM

„Nesididžiuoju tuo, bet smagu prisiminti! Dar ir dabar jaučiu užpilamų makaronų skonį! O su maistu susidraugavome, kai teko keisti mitybos įpročius, – tuo metu gyvendama Londone vieną dieną pamačiau, kad angliškas maistas labai pakeitė mano kūną, ir nusprendžiau, jog nebenoriu taip atrodyti.

Teko pradėti nuo pradžių, skaityti etiketes, valgyti daržoves ir susigaudyti, ką su kuo derinti, kad patiekalas išeitų skanus“, – pasakojo anglų filologijos studijas baigusi Aušra.

„Po angliškos virtuvės, kuri mano kūno nepagražino, padariau drastišką pokytį savo mityboje. Nuo visiškos netvarkos greitai šokau į sveiko maisto pasaulį.

Dietos – ne man, nes maistas yra vienas didžiausių gyvenimo malonumų, tai kam jo atsisakyti? Su laiku ir patirtimi išmokau reguliuoti svorį be dietų, valgydama viską, ko norisi“, – pasakojo Aušra „Savaitgaliui“, su skaitytojais pasidalijusi keliais receptais. 

Vienas jų – kišas arba prancūziškas pyragas su grybais ir kamamberu. Puikiai tiks tiek laukiant svečių, tiek palepinti šeimą. 

Daugiau apie tinklaraščio autorę skaitykite čia.

Kišas – prancūziškas pyragas su grybais ir kamamberu

Tešlai reikės:

  • 100 g šalto sviesto
  • 200 g kvietinių miltų
  • žiupsnio druskos
  • 30 ml šalto vandens

Įdarui reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 300 ml grietinės
  • 80 g tarkuoto čederio
  • juodųjų pipirų, druskos
  • persilado
  • 2 porų
  • 2 pievagrybių
  • 1 pakuotės kamambero
  • petražolių papuošti

Kaip gaminti

Į miltus berkite druską, įpjaustykite šaltą sviestą ir rankomis išminkykite tešlą. Įpilkite 30 ml vandens ir minkykite iki vientisos masės. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Išplakite kiaušinius, įmaišykite grietinę, tarkuotą sūrį, berkite prieskonių pagal skonį. Keptuvėje apkepinkite smulkintus porus, kol suminkštės.

Tešlą iškočiokite iki 2 mm storio, patieskite į aliejumi pateptą kepimo indą, pabadykite šakute ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 minučių, kad kišo pagrindas sutvirtėtų.

Į kišo pagrindą suberkite smulkintus porus, sudėliokite juostelėmis supjaustytus pievagrybius ir kamamberą. Viską užpilkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje dar 45 minutes.

Iškepusį kišą apibarstykite smulkintomis petražolėmis.

„Skaniai sveikai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.