Bulvių salotos su ridikėliais: spalvinga, lengva ir gardu

Lengvas ridikėlių aštrumas labai dera prie švelnaus bulvių skonio. Labai skanu šias salotas ruošti iš šviežių mažų bulvyčių. Prie bulvių natūraliai dera krapai.

 Bulvių salotos su ridikėliais.<br> „Valgykime sveikiau“.
 Bulvių salotos su ridikėliais.<br> „Valgykime sveikiau“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-04 08:27

Žinoma, bulvių salotų skonis geriausiai atsiskleidžia, kai jos su padažu „padraugauja“ ilgesnį laiką. Geriausia jas ruošti iš vakaro arba paruošti ryte ir mėgautis jomis vakare.

Jei norite, kad ridikėliai ir žirneliai neprarastų natūralios spalvos, juos į bulvių salotas su padažu suberkite likus nedaug laiko iki patiekimo ant stalo. Kitu atveju ridikėlių baltoji dalis nusispalvins žaliai, o žirnelių ryški žalia spalva truputį išblės. Kalbu tik apie bulvių salotų spalvas ir grožį.

Skonis abiem atvejais, nepaisant to, kuriuo metu sudėsite ridikėlius su žirneliais, bus puikus.

Bulvių salotos su ridikėliais

Reikės:

  • apie 600 g mažų bulvyčių
  • 10 ridikėlių
  • 1/2 stikl. šaldytų žirnelių
  • 1/4 mažo šalotinio ar raudonojo svogūno, arba gabaliuko poro, arba ryšulėlio svogūno laiškų
  • šviežių krapų (patiekti)

Padažui reikės:

  • 5 š. alyvuogių aliejaus
  • 3 š. citrinos sulčių
  • 25 g (1/3 stikl.) krapų ar kitų mėgstamų žolelių
  • 1 š. Dižono garstyčių
  • 1 š. smulkinto raudono svogūno
  • žiupsnelio druskos ir pipirų pagal skonį
  • 2 š. vandens

Kaip gaminti

Bulvytes gerai nuplauname, sudedame į puodą, užpilame vandeniu, kad apsemtų bulvytes iki pusės, pasūdome ir užverdame. Išvirus – nupilame vandenį ir leidžiame atvėsti.

Pasiruošiame padažą. Visas padažo sudėtines dalis sutriname maisto smulkintuvu.

Šaldytus žirnelius atitirpiname (užpilti šaltu vandeniu greitai atitirpsta). Ridikėlius supjaustome griežinėliais. Šalotinį ar raudoną svogūną smulkiai supjaustome (jei naudojame porą – supjaustome griežinėliais, jei svogūno laiškus – susmulkiname).

Ataušusias bulvytes perpjauname išilgai į keturias dalis. Užpilame padažu. Suberiame ridikėlius, žirnelius, svogūną (ar porą/svogūno laiškus). Leidžiame padažui susigerti bent valandėlę (skaniausia, jei pastovi per naktį).

Jei leisime bulvytėms su padažu „draugauti“ per naktį ir nenorime, kad ridikėliai nusidažytų žaliai, o žirneliai prarastų ryškią spalvą – juos suberkime prieš valgant (skoniui tai įtakos nedaro, tik salotų grožiui). Prieš pat valgant užberiame šviežiais smulkintais krapais.

Skanaus!

Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“.  „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Valgykime sveikiau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.