Avinžirnių kukuliai: gardus ir sveikas valgis pasotins, bet neapsunkins

Dešimt, penkiolika, dvidešimt ar net septyniasdešimt – tiek kilogramų atsikratė lietuvės, kurių įkvėpėja ir mokytoja tapo Ispanijoje gyvenanti Brigita Petrulė. Asmenine trenere dirbanti moteris su tautietėmis dalijasi patarimais ir žiniomis ne tiktai apie sportą ar mitybą, bet ir sveikų patiekalų receptais.

 Avinžirnių kukuliai pagal B. Petrulės receptą.<br> Asmeninis albumas.
 Avinžirnių kukuliai pagal B. Petrulės receptą.<br> Asmeninis albumas.
 Avinžirnių kukuliai pagal B. Petrulės receptą.<br> Asmeninis albumas.
 Avinžirnių kukuliai pagal B. Petrulės receptą.<br> Asmeninis albumas.
Brigita Petrulė.<br> Asmeninis albumas.
Brigita Petrulė.<br> Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 2, 2023, 12:58 PM

Dažniausia problema, dėl kurios į B.Petrulę kreipiasi tautietės, – antsvoris, nutukimas ir noras atsikratyti kilogramų. Brigitos nuomone, didžiausia klaida, kurią daro antsvorio turinčios moterys, – jos ieško lengvo ir greito kelio.

Pirmiausia, pasak jos, būtina įvesti tam tikrą mitybos rutiną ir padidinti fizinį aktyvumą. O pajutus, kaip gerėja savijauta, atsiranda daugiau energijos, moterys labiau pamilsta save ir dar aktyviau stengiasi siekti tikslų.

Mitybos planas, pasak B.Petrulės, nuostabus tuo, kad galima rinktis iš daugybės patiekalų ir maitintis neskaičiuojant kalorijų. Svarbu, kad moterys gautų pakankamai baltymų, angliavandenių ir riebalų, kuo daugiau daržovių ir pakankamai skysčių.

Visoms klientėms ji rekomenduoja kuo daugiau maisto gaminti namuose ir kuo mažiau pirkti ir vartoti perdirbtų produktų. Brigitą galima rasti instagrame @brigita_petrule ir feisbuko paskyroje „Stay Fit with Petrule“.

Su „Savaitgalio“ skaitytojais trenerė pasidalijo keliais receptais. Išbandykite avinžirnių kukulius – šis sveikas ir gardus patiekalas pasotins, bet neapsunkins skrandžio.

Avinžirnių kukuliai

Reikės:

  • skardinės konservuotų avinžirnių (250 g)
  • 4 česnako skiltelių
  • saujelės šviežių petražolių
  • 40 g avinžirnių arba riešutų miltų
  • druskos, pipirų, rūkytos paprikos

Visus produktus sutriname iki vientisos masės – ji turi būti lengvai formuojama, jeigu ji per tiršta, įpilkite skysčio nuo avinžirnių, o jeigu per skysta – dėkite daugiau miltų.

Rankomis formuokite rutuliukus ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Jeigu masė limpa prie rankų, padrėkinkite ją vandeniu arba patepkite alyvuogių aliejumi. Apipurkškite ar apšlakstykite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10–15 min., kol apskrus.

Patiekite su padažu. Jam reikės 2 v. š. sojų arba kitos rūšies augalinio jogurto, skiltelės česnako, druskos ir pipirų. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

Vietoj jogurto galima naudoti grūdėtąją varškę.

Patiekite su bolivinėmis balandomis, avokadu, porų daigais, garuose virtais kukurūzais, salotų lapais, apibarstykite kanapių sėklomis.

Avižirnių kukuliai gali būti valgomi ir vieni kaip užkandis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.