Varškės apkepas su rikota, primenantis pyragą

Šis varškės apkepas su rikota yra vienas mano mėgiamiausių apkepų. Jis primena sūrio pyragą, yra kiek kitoks nei įprastas varškės apkepas.

 Varškės apkepas su rikota.<br> „Skanauk su Aušra“. 
 Varškės apkepas su rikota.<br> „Skanauk su Aušra“. 
 Varškės apkepas su rikota.<br> „Skanauk su Aušra“. 
 Varškės apkepas su rikota.<br> „Skanauk su Aušra“. 
Daugiau nuotraukų (2)

„Skanauk su Aušra“

Aug 12, 2023, 12:38 PM

Šį kartą kilo mintis į tešlą įdėti ne tik manų kruopų, bet ir šaukštą bulvių krakmolo. Jis suteikė glotnumo, purumo apkepui. Atvėsęs varškės apkepas sukrito palyginti nedaug.

Cukraus naudojau nedaug, bet į apkepą nemažai įdėjau vanilinio cukraus, kuris suteikė ryškaus vanilės skonio šiam apkepui. Avietės suteikė tiek natūralaus saldumo, tiek vasariško skonio.

Kokių priemonių reikės varškės apkepui pagaminti?

Elektrinio trintuvo (blenderio)

Elektrinio plakiklio (mikserio)

Kaip gaminti šį varškės apkepą?

Indelyje sumaišyti jogurtą ir manų kruopas. Jos turėtų truputį išbrinkti.

Tada reikia atskirti kiaušinio baltymus ir trynius. Varškę, rikotą, cukrų, vanilinį cukrų ir trynius sutrinti trintuvu iki vientisos, glotnios tekstūros.

Atskirtus baltymus reikia plakti švariame, geriausia stikliniame inde. Baltymai tyrėtų būti kuo šaltesni. Juos galima trumpai palaikyti šaldytuve. Išplakus baltymai turėtų nekristi iš indo.

Į indą su varške suberti išsijotą bulvių krakmolą. Galima naudoti ir kukurūzų krakmolą. Galiausiai sumaišyti su baltymais. Juos maišyti reikia atsargiai ir trumpai, stengtis, kad jie kuo mažiau sukristų.

Tešlą sukrėsti į keksų kepimo formą (naudojau 22×11 cm), išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus uždėti šviežias avietes ar kitas uogas. Kepti 180 laipsnių įjungus kaitinimą iš viršaus ir apačios apie 40 min. Dar kelias minutes pakepti įjungus ventiliatoriaus funkciją, kad varškės apkepas lengvai apskrustų.

Apkepą valgyti, kai pravės. Atvėsusį laikyti šaldytuve.

Matavimo indai – stiklinė 250 ml, šaukštas 15 ml.

Varškės apkepas su rikota

Paruošimo laikas – 15 min., gaminimo laikas – 40 min.

Reikės:

  • 180 g varškės, 9 proc.
  • 250 g rikotos
  • 3 kiaušinių, L dydžio
  • 4 valg. š. jogurto
  • 4 valg. š. manų kruopų
  • 1 valg. š. bulvių krakmolo
  • 2 valg. š. cukraus
  • vanilinio cukraus, pagal skonį
  • saujos šviežių aviečių

Kaip gaminti

Jogurtą sumaišyti su manų kruopomis.

Atskirti baltymus nuo trynių.

Į dubenį sudėti varškę, rikotą, trynius, cukrų, vaniliną. Sutrinti trintuvu iki vientisos masės.

Sumaišyti su jogurtu ir manais, suberti išsijotą krakmolą.

Kitame dubenyje (jis turi būti švarus, be riebalų) plaktuvu išplakti baltymus. Baltymai turi nekristi iš indo.

Juos atsargiai sumaišyti su varške. Tešlą sukrėsti į keksų kepimo formą, paklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus sudėti avietes.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min., dar kelias minutes pakepti naudojant ventiliatoriaus funkciją, kad lengvai apskrustų.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.