Cukinijų blynai su varške: receptas, kuris pravers ne tik vasarą

Šie cukinijų blynai su varške yra skanūs, maistingi ir paprastai pagaminami. Šią vasarą juos kepiau jau ne vieną kartą. Blyneliams pagaminti reikia visai paprastų ingredientų.

 Cukinijų blynai su varške.<br> „Skanauk su Aušra“.
 Cukinijų blynai su varške.<br> „Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanauk su Aušra“

Aug 26, 2023, 10:14 AM

Nors šiuos blynus gaminau nesaldžius, pakeitus prieskonius, jie gali būti ir saldūs.

Skaniausia juos patiekti su sūdyta lašiša, bet šį kartą valgiau su silke. Patiekti su grietine, jogurtu ar mėgstamu padažu.

Puikiai tinka tiek sodo cukinijos, tiek jaunos cukinijos iš prekybos centrų.

Keletas patarimų, kaip gaminti cukinijų blynus su varške:

  • miltų kiekis gali skirtis. Pastebėjau, kad sodos cukinijos būna minkštesnės, todėl reikia naudoti kiek daugiau miltų;
  • iš sodo cukinijų reikia išskobti minkštimą kartu su sėklomis. Taip pat jų žievė būna kietoka, tad aš dalį jos nuskutu. Jaunoms cukinijoms to daryti nereikia;
  • tešla turėtų būti tiršta, bet dar gana lengvai kristi nuo šaukšto;
  • kepimo miltelių nereikia naudoti, nes tešloje daug kiaušinių;
  • gaminau su kvietiniais miltais, bet juos galima maišyti su speltų, viso grūdo ar avižų miltais.

Cukinijų blynai su varške

Paruošimo laikas – 20 min., gaminimo laikas – 15 min.

Ingredientai:

  • 800 g cukinijos (grynojo kiekio, be sėklų, minkštimo)
  • 180 g varškės
  • 3 kiaušinių, L dydžio
  • 80 g* (2/3 st. ar 10 valg. š.) kvietinių miltų
  • 1/2 a. š. sodo prieskoninių žolelių mišinio
  • saujelės šviežių krapų, susmulkintų
  • druskos, juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus kepti

Kaip gaminti

Burokine tarka sutarkuoti cukiniją. Užberti žiupsnį druskos. Palikti pastovėti apie 15 min. Tada suversti į kiaurasamtį ir rankomis nuspausti išsiskyrusį skystį.

Dideliame inde šluotele išplakti kiaušinius, įdėti varškę ir išmaišyti, kol tešla taps vientisa. Suberti prieskonius, įberti truputį druskos.

Atsargiai sumaišyti su cukinija. Suberti miltus. Vėl viską atsargiai išmaišyti. Miltų kiekis gali skirtis – tešla turėtų būti tiršta, bet dar gana lengvai kristi nuo šaukšto.

Keptuvėje ant neaukštos-vidutinės kaitros įkaitinti šlakelį aliejaus. Tešlą kabinti šaukštu (vienam blynui naudojau šaukštą su kaupu) ir kepti iš abiejų pusių po 4–5 min.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.