Bulviniai kukuliai: patiekalas, kuris primena vaikystę

Tikrai visi turime tokių patiekalų, kurie mintimis nukelia tiesiai pas mamą. Man su vaikyste asocijuojasi būtent bulviniai kukuliai su grietine ir spirgučių padažu.

 Bulviniai kukuliai.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
 Bulviniai kukuliai.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

2023-11-06 17:13

O koks jus patiekalas nukelia tiesiai į vaikystę?

Bulviniai kukuliai

Porcijos 4. Užtruksite apie 20 min.

Reikės:

  • 7–8 virtų bulvių su lupenomis;
  • 2 v. š. miltų;
  • 1 a. š. kambario temperatūros sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • žiupsnio druskos;
  • 1 v. š. bulvių krakmolo kukuliams apvolioti.

Patiekti:

  • grietinės;
  • svogūnų laiškų;
  • spirgučių padažo.

Kaip gaminti

Bulves nulupame ir sumalame arba sugrūdame grūstuve. Į bulvių masę beriame druskos, miltų, mušame kiaušinį ir įdedame gabalėlį sviesto. Masę gerai išmaišome.

Drėgnomis rankomis formuojame kukuliukus, apvoliojame krakmole ir dedame virti į verdantį ir pasūdytą vandenį.

Kai kukuliai iškils į paviršių, verdame apie 7–10 min.

Valgome su grietine ir spirgučių padažu.

Apibarstome svogūnų laiškais.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.