Elena dalijasi naminio pesto receptu: nusivylus parduotuviniais, teko gaminti pačiai

Dievinu gaminti ir norėčiau pasidalinti naminio baziliko pesto receptu.

Daugiau nuotraukų (1)

Elena Kiliauskienė

2024-06-14 08:28, atnaujinta 2024-06-14 08:36

Virtuvėje sukuosi nuolatos ir daug eksperimentuoju.

Šio recepto atsiradimo istorija labai paprasta, išragavusi šimtus pesto iš parduotuvių, labai nusivyliau, kai kuriuose vien actas, kiti nelabai suprantu iš ko pagaminti, dar kiti turi kažkokio neaiškaus kartumo ar rūgštumo.

O šis yra dieviško skonio, nuostabiai tinka su čiabatos duona, pomidorais, mocarelos sūriu ir pan.

Kadangi tai užtepėlė gaminta namų sąlygomis, šaldytuve gali būti iki mėnesio, bet garantuoju, kad tiek neužsibus 

Naminis pesto su žemės riešutais 

Reikės:

  • 100 gr. šviežių baziliko lapelių
  • 100 ml. alyvuogių aliejaus
  • 100 gr. tarkuoto „Džiugo“ ar kito kietojo tarkuoto sūrio
  • 100 gr. žemės riešutų be luobelių. Norint švelnesnio skonio, galima naudoti anakardžių riešutus
  • 2–3 skiltelės česnako
  • Druskos žiupsnelis
  • Pusės citrinos sulčių

Viską susmulkinti smulkintuvu.

Svarbu pasirinkti tikrai gerą ir laiko patikrintą alyvuogių aliejų.

 

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.