Mėsa minkšta ir sultinga. O jei patieksite kartu su česnakine bulvių koše (tik česnakų mėgėjams), gera savaitgalio nuotaika bus tiesiog garantuota!
Su vištiena gaminu išties daug, nes mano šeima noriai valgo vištieną, tad tenka išbandyti daug patiekalų. Šis vištienos troškinys su paprikomis yra ne kas kitas, kaip vengrų patiekalas – paprikašas. Šis patiekalas yra klasikinis vengrų ir austrų patiekalas ir, svarbiausia, – sotus.
Senais laikais šis patiekalas buvo ruošiamas iš suaugusių viščiukų, kurie suteikdavo patiekalui išraiškingesnį skonį. Dabar gaminama iš vištos krūtinėlės arba blauzdelių mėsos.
Reikės:
2 vištos krūtinėlės filė
3 svogūnai
4 pomidorai
4 saldžiosios paprikos
1 šaukštas maltos paprikos miltelių
2 šaukštai miltų
150 ml. aliejaus
125 ml. grietinėlės
2 obuoliai
Druskos pagal skonį
Gaminimas:
Vištieną susmulkiname mažais gabaliukais ir apkepiname keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus apie 5–7 min. Išimame iš keptuvės ir padedame šiltai. Į tą pačią keptuvę įpilame dar šiek tiek aliejaus ir pakepiname smulkintus svogūnus ir paprikas.
Kepiname apie 5 min. Suberiame miltus ir maltos paprikos miltelius, išmaišome ir dar 2 min pakepiname. Pomidorus ir obuolius supjaustome nedideliais gabaliukais ir dedame į keptuvę.
Maišant pakepiname 3–5 min. Supilame grietinėlę, beriame druską ir maišant pakaitiname, kad padažas gautųsi tirštas. Grąžiname atgal į keptuvę vištieną ir dar patroškiname viską 5 min. Tiekiame su norimu garnyru.