Šis patiekalas – tikras skonio lobynas, o gaminimo procesas suteiks jums daug malonumo.
Patiekalas bus purus, saldžių natų, o jo aromatas pripildys visus namus.
Reikės:
200 g varškės;
1 kiaušinio;
2 šaukštų cukraus;
1 obuolio.
Paruošimas:
Paimkite prinokusį, sultingą obuolį, nulupkite žievelę ir išimkite šerdį su sėklomis. Obuolį sutarkuokite stambia tarka.
Kad apkepas būtų ypač švelnus, varškę pertrinkite per smulkų sietelį.
Giliame dubenyje sumaišykite varškę ir obuolį. Suberkite cukrų (pagal skonį galite pakeisti medumi), įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Varškės ir obuolių masę paskirstykite į keksiukų formeles, pripildydami jas maždaug 2/3.
Dėkite formeles į mikrobangų krosnelę ir kepkite 8 minutes. Laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo jūsų mikrobangų krosnelės galios, todėl stebėkite procesą.
Paruoštą apkepą galima papuošti žiupsneliu cinamono, apibarstyti mėgstamu užpilu arba prieš patiekiant apibarstyti migdolų trupiniais.
Skanaus!