Agurkėliai pavyko labai gardūs, gaivūs, traškūs ir su švelnia mėtų gaidele.
P.s. Mmm... kaip jie gardžiai susivalgė su šonine.
Silpnai raugti agurkai su mėtų poskoniu
Reikės:
- 4 vnt. šviežių agurkų,
- 4–5 vnt. mėtų lapelių,
- 3–4 vnt. skiltelių česnako,
- pundelio krapų,
- 2 lauro lapelių,
- 5 vnt. juodų pipirų ( žirnelių ),
- ~ 1.5 a.š. druskos,
- ~ 1 st. karšto virinto vandens.
Raugtų agurkų gaminimo eiga:
Agurkus nuploviau ir supjausčiau griežinėliais. Į indą sudėjau dalį pjaustytų krapų, pjaustytas česnako skilteles, mėtų lapelius ir agurkus. Ant agurkų sudėjau likusius krapus, mėtų lapelius, pjaustytas česnako skilteles, pipirus. Verdančiame vandenyje ištirpinau druską ir supyliau į indą su agurkais. Indą uždengiau ir palikau virtuvėje nakčiai. Ryte agurėliai buvo jau įrūgę.
Skanaus!