VASAROK SU

žiniomis ir žvaigždėmis

Vasarą prenumeruok Lrytas
PREMIUM vos už 12,99 Eur metams
ir gauk bilietą į pasirinktą koncertą
Taujėnų dvare dovanų

Iš vakaro užraugė agurkus su netikėtu prieskoniu: tokių gardžių dar niekada neteko ragauti

2025 m. birželio 10 d. 16:05
„Gamink su Audrone“
Šįsyk jūsų dėmesiui – raugti agurkai su mėtų poskoniu. Tai visiškas eksperimentas mano virtuvėje, bet drąsiai galiu sakyti, kad pavykęs.
Daugiau nuotraukų (1)
Agurkėliai pavyko labai gardūs, gaivūs, traškūs ir su švelnia mėtų gaidele.
P.s. Mmm... kaip jie gardžiai susivalgė su šonine.
Silpnai raugti agurkai su mėtų poskoniu
Reikės:
  • 4 vnt. šviežių agurkų,
  • 4–5 vnt. mėtų lapelių,
  • 3–4 vnt. skiltelių česnako,
  • pundelio krapų,
  • 2 lauro lapelių,
  • 5 vnt. juodų pipirų ( žirnelių ),
  • ~ 1.5 a.š. druskos,
  • ~ 1 st. karšto virinto vandens.

Raugtų agurkų gaminimo eiga:

Agurkus nuploviau ir supjausčiau griežinėliais. Į indą sudėjau dalį pjaustytų krapų, pjaustytas česnako skilteles, mėtų lapelius ir agurkus. Ant agurkų sudėjau likusius krapus, mėtų lapelius, pjaustytas česnako skilteles, pipirus. Verdančiame vandenyje ištirpinau druską ir supyliau į indą su agurkais. Indą uždengiau ir palikau virtuvėje nakčiai. Ryte agurėliai buvo jau įrūgę.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.