Kraujas, ryžiai ir svogūnai – ką iš to galima pagaminti?

„Tapas.lt“ kulinarinė ekspedicija Ispanijoje tęsiasi – lietuvių autobusiukas rieda šiaurinės Ispanijos "Castile-Leon" regiono keliais. Šis regionas garsėja savo išskirtiniais vynais, gaminamo nedideliais kiekiais, ir unikalia kraujine dešra, kuri savo sudėtimi gerokai skiriasi nuo mums pažįstamos lietuviškos kraujinės dešros.

„Tapas.lt“ šefas V.Verkauskas ispanišką kraujinę dešrą gamino tiesiog gatvėje.<br>D.Burkausko nuotr.
„Tapas.lt“ šefas V.Verkauskas ispanišką kraujinę dešrą gamino tiesiog gatvėje.<br>D.Burkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Domas Burkauskas

Nov 18, 2014, 2:47 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:38 AM

Apsilankiusi „Dominio de Tares“ vyninėje, „Tapas.lt“ komanda turėjo puikią galimybę įsitikinti, ką reiškia tikrasis ispaniškas svetingumas. Atvykę su tradiciniu lietuvišku alumi ir sūriu, virtuvės šefas Vytautas, teisininkas Bronius, žurnalistas Domas ir režisierė Silvija buvo susodinti prie įvairiausiais vynais nukrauto stalo – vynų degustacija prasidėjo. Baltas, raudonas, rožinis, pigesnis, brangesnis ir labai retas bei brangus – išragauti buvo visi „Dominio de Tares“ vynai, o šios skonių kelionės gidu buvo vyndarys ir someljė Rafaelis Somonte. Specialiai lietuvių apsilankymo proga, ispanų vyndariai net atidarė brangiausio ir rečiausio savo daryto vyno „P3“ butelį, kuris paprastai ragaujamas iš naujų taurių, kad nesijaustų prieš tai ragautų kitų vynų skonis ar kvapas. O prie tokio puikaus raudono vyno puikiai tinka tradicinė ispaniška kraujinė dešra iš Burgos miesto.

Garsiausia kraujinių dešrų gamintoja „Embutidos de Cardena“ atvėrė „Tapas.lt“ komandai savo fabriko vartus. Pripažinkim, mums pažįstama kraujinė dešra – specifinis produktas, kurį mėgsta tikrai ne kiekvienas, tačiau ispaniška kraujinė dešra ypatinga tuo, kad jos gamyboje naudojama labai daug saldžiųjų svogūnų, unikali ispaniškų ryžių rūšis „Arroz Bomba“ ir Iberijos kiaulių mėsa bei kraujas. Šis produktas visai „Tapas.lt“ komandai tapo tikru atradimu dėl savo išskirtinio aštroko skonio ir dėl greito bei paprasto paruošimo.

„Vienos dienos restorane“ („One Day Restaurant") šeimininkaujanti ispaniško maisto studija „Tapas.lt“ ir Lrytas.tv pristato išskirtinį kelionių reportažų ciklą „Kulinarinė ekspedicija Ispanijoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.