Saldumynai alergiškiems vaikams – misija įmanoma

Statistika rodo, kad tam tikrų produktų netoleravimas būdingas kas trečiam vaikui, o gydytojai šią ligą jau vadina mūsų amžiaus rykšte.

Alergiški vaikai taip pat gali pasilepinti ledinukais.<br>123rf nuotr.
Alergiški vaikai taip pat gali pasilepinti ledinukais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2015, 4:40 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 8:20 AM

Visi, kam kada nors teko susidurti su alergija, žino, koks varginantis ir nemalonus procesas yra jos priežasties ieškojimas.

Pasak gydytojų, tėvams būtina žinoti, kokie produktai papuola į labiausiai alergizuojančių sąrašą.

„Dažniausiai tai yra pieno produktai, ypač mažiau fermentuoti, daugiau turintys baltymo, taip pat kiaušinis, kvietinių miltų produktai. Labiausiai alergizuojančios kruopos yra miežinės. Būtina žinoti, kad alergiškiems žmonėms pavojingi yra ir riešutai, šokoladas, citrusiniai vaisiai, daržovės, turinčios oranžinę, raudoną spalvą“, – BTV laidoje „Padėkime augti“ šį šeštadienį įspės Antakalnio poliklinikos vaikų ligų gydytoja Asta Mačienė.

Turbūt kaip vieną didžiausių sunkumų alergiškų vaikų tėvai įvardintų saldumynų ribojimą. Juk kokia vaikystė be ledinukų, šokolado ir kitų smaližių džiaugsmų.  Skaudžių alergijos prisilietimų neišvengusi trejų metukų sūnų auginanti Eugenija sako, kad įmanoma surasti būdų kaip palepinti alergišką sūnų.

„Ėmiau ir suradau internete, kad Amerikoje du tėčiai, auginantys alergiškus vaikučius, rado išeitį ir sukūrė saldainius – ledinukus, kuriuose kukurūzų sirupą pakeitė ekologišku rudųjų ryžių sirupu, ir visi kiti ingredientai yra užauginti tik ekologiškuose ūkiuose, naudojami tik natūralių vaisių ekstraktai, nėra jokių dažiklių, skonio stipriklių“, – džiaugėsi mama, atradusi išeitį.

Apie visiems alergiškiems vaikams naudingus Eugenijus atradimus laida „Padėkime augti“ kalbės jau šį šeštadienį. Artėjančios Motinos dienos proga laidos kūrėjai pakvies visus vaikus rašyti laišką mamai, o taip pat kalbės apie plaukimo pamokų naudą artėjant vasaros sezonui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.