Daugiavaikė motina maisto parduotuvėse niekada neieško akcijų

Daugiavaikių šeimų asociacijos „MES“ vadovės Jurgitos Pocienės šeima neišmeta maisto – ji teigia, kad, turint daugiau vaikų, ir planuoti maistą lengviau.

Daugiavaikė motina apsiperka kiekvieną dieną, iš anksto apgalvojusi valgiaraštį.<br>123rf nuotr.
Daugiavaikė motina apsiperka kiekvieną dieną, iš anksto apgalvojusi valgiaraštį.<br>123rf nuotr.
Likusią duoną šeima sudžiovina ir triauškia vietoje sausainių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Likusią duoną šeima sudžiovina ir triauškia vietoje sausainių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ieva Kazlauskaitė (ziniuradijas.lt)

Aug 11, 2015, 5:03 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 12:33 AM

„Aš nesu labai gera virėja, ir mano vaikai valgo paprastą maistą. Mes nekepame jokių karbonadų, nieko labai įmantraus. Įmantrūs būna keli savaitgaliai, kada tėtis prideda ranką, tada vaikai daro įvairiausias įmantrybes. Kasdienį maistą gaminu aš – tai pačios paprasčiausios košės, sriubos. Mes iš tikro nieko neišmetame“,- laidoje „Dienos klausimas“ sakė J. Pocienė.

Ji prisipažino, kad, kol buvo netekėjusi, pasitaikydavo situacijų, kai į šiukšlių dėžę keliaudavo nemaži maisto likučiai – dėl to J. Pocienei dabar gėda. Dabar ji pastebi, kad, turint didesnę šeimą, kaip tik lengviau pagaminti didesnį puodą maisto, negu gaminti po labai mažą porciją.

„Kiekvieną dieną susigalvoju valgiaraštį, susirašau ir apsipirkinėju. Viską susirašau iš anksto, nes kitaip galima prisipirkti, ko nereikia. Stengiuosi atsiriboti nuo akcijų – kitaip grįžti su pilnu krepšiu, kurio pusė – produktai, kurių nelabai reikia. Paskui jie ir užsistovi šaldytuve ir sugenda“, – sakė J. Pocienė.

Ji teigė, kad pas ją namie net duona nesupelija – ją J. Pocienė sudžiovina: „Sudžiūvusi duona labai skanu, vaikai mielai vietoje sausainių valgo – tai yra sveikiau. Sudžiūvusius duonos kraukšlelius pati mėgdavau vaikystėje, ir mano vaikai labai mėgsta“.

Europos Komisijos duomenimis, Lietuvoje kasmet išmetama 581 tūkst. tonų maisto atliekų. Vienam šalies gyventojui per metus tenka 171 kg išmetamo maisto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?