Dar ne viską žinote, kur praverčia mikrobangų krosnelė

Ką jūsų virtuvėje veikia mikrobangų krosnelė? Joje šildote pietus ar vakarienę? Kepate sumuštinius? Šis prietaisas gali būti jums kur kas naudingesnis. Sužinokite, kaip mikrobangų krosnelė gali dar palengvinti jūsų gyvenimą.

Mikrobangų krosnelėje greičiau pakils tešla.<br>123rf nuotr.
Mikrobangų krosnelėje greičiau pakils tešla.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2016, 7:50 AM, atnaujinta Sep 25, 2019, 8:07 AM

Daugiau – jokių ašarų pjaustant svogūnus. Ar mikrobangų krosnelė gali nušluostyti jums ašaras? Ne – tam yra draugai ir artimieji. Tačiau mikrobangų krosnelė gali padėti jums nepravirkti, kai kitą kartą imsitės pjaustyti svogūnus.

Tiesiog palaikykite svogūnus veikiančioje krosnelėje 30 sekundžių, ir pamatysite – nei jų lupimas, nei pjaustymas nebespaus ašaros.

Padeda greičiau išmirkyti pupeles. Kiek kartų norėjote pasigaminti ką nors iš pupelių, tačiau teko atsisakyti šios minties, nes pamiršote jas užmerkti iš anksto? Mikrobangų krosnelė gali sutaupyti jums visą dieną. Dideliame dubenyje vieną stiklinę pupelių užpilkite trimis stiklinėmis vandens, uždenkite dubenį ir virkite pupeles didžiausios galios režimu, kol užvirs – maždaug 15 minučių. Išimkite dubenį ir palikite pastovėti maždaug valandą. Nupilkite vandenį, o tuomet su pupelėmis elkitės taip, kaip norėjote – jos paruoštos virti.

Kaip greičiau pakildinti tešlą? Kad mielinė tešla pakiltų kambario temperatūroje, prireiks daugiau nei valandos. Ir šiuo atveju jums padės mikrobangų krosnelė. Pakaks 15 minučių, kad galėtumėte kepti picą ar mielinius pyragus.

Krosnelėje prie galinės sienelės padėkite indą su 250 ml vandens. Tešlą dėkite į indą, tinkamą mikrobangų krosnelei, pridenkite plastikine plėvele, įjunkite krosnelę pačia mažiausia galia ir pašildykite tešlą 3 minutes.

Leiskite tešlai pastovėti krosnelėje dar 3 minutes, o tuomet įjunkite krosnelę šešioms minutėms. Tešla turi padvigubėti. Išimkite ir kepkite tai, ką norite.

Kaip nulupti moliūgų žievę? Visi žinome, kad kartais nulupti cukinijas ar moliūgus sunku. Bet ne turint geriausią draugę – mikrobangų krosnelę. Įdėkite daržoves į ją, pakaitinkite 2-3 minutes, ir pamatysite – lupti bus daug lengviau.

Jei nesiseka šaukšteliu pakabinti medaus. Medus turi bjaurią savybę – jis sukietėja. Tiesiog įdėkite jį į mikrobangų krosnelę ir pakaitinkite keletą sekundžių – jis taps tokiu, kokį jį supilstė bitininkas.

Sukietėjo duona? Ir čia padės mikrobangų krosnelė. Įdėkite duonos riekę, uždenkite ją sudrėkintu popieriniu rankšluosčiu ir pakaitinkite 10 sekundžių – duona bus lyg ką tik iš kepyklos.

Kai rudasis cukrus pavirsta cukraus plyta. Ir vėl jums padės mikrobangų krosnelė. Dėkite cukrų į indą, uždenkite lapeliu sudrėkinto popierinio rankšluosčio ir pakaitinkite 20 sekundžių. Jeigu cukrus dar netapo birus lyg pajūrio smėlis, pakartokite procedūrą.

Norite susidžiovinti prieskoninių žolelių? Sudėkite žoleles vienu sluoksniu į mikrobangų krosnelę, uždenkite popieriniu rankšluosčiu ir pakaitinkite įjungę aukštą galią vieną minutę. Jeigu žolelės dar neišdžiūvo – pakaitinkite dar 20 sekundžių, kol gausite norimą rezultatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.