Septynios genialios gudrybės, kaip sutaupyti laiko virtuvėje

Sukiojimasis virtuvėje užima daug laiko ir jėgų.

 Jūs nė neįsivaizduojate, kiek galima sutaupyti laiko, jeigu tvarkysitės tuo pat metu, kai gaminate.<br> 123rf.com nuotr. 
 Jūs nė neįsivaizduojate, kiek galima sutaupyti laiko, jeigu tvarkysitės tuo pat metu, kai gaminate.<br> 123rf.com nuotr. 
 Įpraskite iš anksto marinuoti mėsą. <br> 123rf.com nuotr. 
 Įpraskite iš anksto marinuoti mėsą. <br> 123rf.com nuotr. 
 Šaldykite produktus teisingai - mažomis porcijomis, atskiruose indeliuose. <br> 123rf.com nuotr. 
 Šaldykite produktus teisingai - mažomis porcijomis, atskiruose indeliuose. <br> 123rf.com nuotr. 
 Gaminkite kelis patiekalus vienu metu.<br> 123rf.com nuotr. 
 Gaminkite kelis patiekalus vienu metu.<br> 123rf.com nuotr. 
 Suplanuokite meniu visai savaitei. <br> 123rf.com nuotr. 
 Suplanuokite meniu visai savaitei. <br> 123rf.com nuotr. 
 Paruoškite daugiau maisto. <br> 123rf.com nuotr. 
 Paruoškite daugiau maisto. <br> 123rf.com nuotr. 
 Turėkite šaldytuve paruoštukų. <br> 123rf.com nuotr. 
 Turėkite šaldytuve paruoštukų. <br> 123rf.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 6, 2018, 2:32 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:33 PM

Žinoma, šiuolaikinė įranga padeda pagreitinti tvarkymąsi ir vakarienės ruošimą, tačiau vis tik ne taip, kaip norėtųsi.

Tačiau šios septynios gudrybės, kuriomis pasidalijo interneto svetainė „KitchenMag“, padės paspartinti virtuvėje vykstančius procesus ir sutaupyti laiko.

1. Darykite paruoštukus

Paruoštukai – pats paprasčiausias būdas palengvinti sau gyvenimą ir sutaupyti laiką, praleidžiamą virtuvėje.

Paprastai daugiausiai laiko suėda būtent sudedamųjų patiekalo dalių paruošimas ir supjaustymas.

Norėdami paspartinti procesą pabandykite iš anksto supjaustyti daržoves. Jas galima sudėti į uždaromus indelius ir laikyti šaldytuve arba šaldiklyje.

Kai teks ruošti pietus arba vakarienę, paruoštukai bus po ranka.

2. Atlikite kelis darbus iškart

Jeigu norisi skirti laiko ne tik maisto ruošai, bet ir malonumams: knygų skaitymui, pokalbiams su namiškiams, filmų peržiūrai, išmokite daryti kelis darbus iškart.

Pavyzdžiui, kol verda spagečiai, galite lengvai paruošti padažą ar supjaustyti salotas.

3. Planuokite meniu

Planavimas yra labai svarbus ne tik darbe.

Greičiausiai pastebėjote, kad užduotis galima įvykdyti greičiau, kai jos būna iš karto suplanuotos ir paskirstytos pagal laiką.

Taip pat yra ir su gaminimu: suplanuokite savo meniu bent savaitei į priekį. Tada galėsite iš anksto susipirkti reikiamus produktus ir paruošti paruoštukus.

Tik įsivaizduokite, kiek sutaupysite laiko: daugiau nebereikės vaikščioti į parduotuves pirkti produktų, kuriuos pamiršote įsigyti ir po kelissyk pjaustyti daržoves.

4. Teisingai šaldykite

Jeigu nusipirkote daugiau mėsos ar žuvies, likutį prieš šaldydami supjaustykite mažomis porcijomis ir kiekvieną jų supakuokite į atskiras pakuotes prieš šaldydami.

Kai produkto prireiks ruošiant vakarienę, galėsite atšildyti tik tiek, kiek reikės patiekalui. Tokiu būdu mėsą ar žuvį atšildysite greičiau.

5. Paruoškite maisto keliems kartams

Kai kuriuos patiekalus galima laikyti nesuvartotus kelias dienas, nesibaiminant, kad jie suges. Tad kodėl gi nepasiruošus jų keliems kartams?

Tokiu būdu nereikės maisto ruošti kasdien. Užteks tik išsiimti jau paruoštų produktų iš šaldytuvo ir juos kelias minutes pašildyti.

6. Marinuokite

Skaniai paruošti mėsą – ne pati lengviausia užduotis. Tam gali prireikti daug laiko ir pastangų.

Jeigu nenorite gaišti daug laiko, ruošdami mėsą, įpraskite ją marinuoti. Geriausia tai padaryti iš vakaro.

Tuomet pietus ar vakarienę paruošite greičiau ir galėsite mėgautis puikiu skoniu, nes marinuota mėsa bus minkšta ir gardi.

7. Tvarkykitės iš karto

Jūs nė neįsivaizduojate, kiek galima sutaupyti laiko, jeigu tvarkysitės tuo pat metu, kai gaminate.

Visada turėkite tam tikslui paruoštas šluostes ir kempines. Tada, jeigu kepdami ką nors aplaistysite viryklę padažu, galėsite iškart jį nuvalyti. Taip bus kur kas greičiau, nei šveisti sukietėti spėjusias dėmes vėliau.

Tas pats ir su indais: jeigu tik įmanoma, nepalikite kalno lėkščių kriauklėje. Vos tik į puodą sumetate ingredientus, iškart išplaukite indus, kuriuose jie buvo.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.