Majonezas per 5 minutes: kai išbandžiau šį receptą, kitokio mano virtuvėje nėra

Koks majonezas jums skaniausias? Vilnietei Vilijai pats skaniausias – jos pačios pagamintas majonezas. 

 Naminis majonezas.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
 Naminis majonezas.<br> 123rf asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-03 14:31, atnaujinta 2023-05-10 17:37

„Pirktinio majonezo nevalgome jau daug metų. Kai išbandžiau vienoje knygoje rastą receptą, mūsų virtuvę ir simpatijas užkariavo naminis majonezas. Neriebus, lengvai ir greitai pagaminamas – vos per 5 minutes“, – tikina Vilija.  

Dalijamės išbandytu naminio majonezo receptu.

Naminis majonezas

Reikės:

  • 3 žalių kiaušinių trynių,
  • 1 a. š. garstyčių (ne miltelių, o įprastų garstyčių), 
  • apie 300 ml neutralaus skonio ir kvapo aliejaus (kiekį nulems trynių dydis – jeigu jie dideli, aliejaus gali prireikti daugiau), 
  • 100 ml grietinės,
  • 100 ml graikinio jogurto,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio cukraus,
  • 2-3 a. š. citrinos sulčių arba acto,
  • prieskonių pagal skonį – česnakų, aitriosios paprikos, kario, žolelių ir pan. 

Kaip gaminti 

Trynius sudėkite į plaktuvo indą, dėkite garstyčias, žiupsnį cukraus. Plakite plaktuvu ir po truputį pilkite aliejų. Plakite, kol masė ims tirštėti. 

Pilkite citrinų sultis arba actą. Plakite toliau, kol masė šiek tiek pabals. Galiausiai dėkite grietinę ir jogurtą, išplakite, paskaninkite druska, kitais prieskoniais. 

Iš nurodyto produktų kiekio išeina apie 500 ml majonezo.

Šaldytuve jį galite laikyti maždaug 3 savaites. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.