Turėdami šį prietaisą maisto produktų šviežumą išlaikysite iki 5 kartų ilgiau

Vakuumatorius padeda ilgiau išlaikyti maisto šviežumą ir žymiai sutaupyti vietos šaldytuve. Prekybos centro internete „Varlė.lt“ specialistai pastebi, kad vakuumatorių populiarumas pastaruoju metu gerokai išaugo. Maisto vakuumavimo procesas labai paprastas, o didelė pasiūla lemia patrauklią kainą.

Vakuumatorius padeda ilgiau išlaikyti maisto šviežumą ir žymiai sutaupyti vietos šaldytuve.
Vakuumatorius padeda ilgiau išlaikyti maisto šviežumą ir žymiai sutaupyti vietos šaldytuve.
Vakuumatorius padeda ilgiau išlaikyti maisto šviežumą ir žymiai sutaupyti vietos šaldytuve.
Vakuumatorius padeda ilgiau išlaikyti maisto šviežumą ir žymiai sutaupyti vietos šaldytuve.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-07-26 16:59, atnaujinta 2022-07-27 11:17

Į ką būtina atkreipti dėmesį renkantis vakuumatorių namams, pataria produktų vadovė Ina Gadeikienė.

Kas yra vakuumatorius?

Vakuumatorius – idealus virtuvės technikos išradimas tiems, kurie nori laikyti maistą higieninėmis sąlygomis ir tuo pačiu pailginti jo galiojimo laiką. Šis paprastas įrenginys, kuomet iš specialaus vakuumavimo maišelio pašalinamas oras, leidžia sandariai supakuoti maisto produktus.

Vakuumavimas padeda išlaikyti maisto produktų šviežumą net iki 5 kartų ilgiau nei laikant juos tradiciniuose maišeliuose šaldiklyje. Vakuumuoti galima praktiškai visus maisto produktus: šviežią mėsą, žuvį, vaisius ar grybus. Išskirtinės vakuumo savybės užtikrina ilgalaikį maisto šviežumą ir tinkamumą vartojimui.

Dauguma žmonių vakuumatorių naudoja maisto konservavimo tikslais, tačiau tai nėra vienintelė šių įrenginių taikymo sritis. Vakuumatorius taip pat gali praversti, siekiant išsaugoti nepakitusios spalvos dokumentus ar bižuteriją. Vakuumavimo metu ištrauktas oras užkerta kelia oksidacijos procesui.

Kodėl verta įsigyti vakuumatorių?

Vakuumatorius ne tik neleidžia patekti deguoniui į maišelį, bet ir maksimaliai sulaiko drėgmę, todėl maisto produktai ir pusgaminiai neišdžiūva.

Kokie yra pagrindiniai vakuumatoriaus naudojimo privalumai?

  • Užtikrina net iki 5 kartų ilgesnį maisto produktų šviežumą.
  • Į vakuumines pakuotes supakuoti produktai išlaiko savo skonį, kvapą, išvaizdą ir maistinę vertę.
  • Sumažinamas bakterijų dauginimasis ant maisto produktų paviršiaus, todėl išvengiama apsinuodijimo maistu, neleidžiama rastis pelėsiui, pavyzdžiui, ant daržovių.
  • Leidžia nemažai sutaupyti, nes maistas neišmetamas.
  • Vakuumatorius padeda puikiai paruošti maistą, tinkamą pasiimti į kelionę.
  • Padeda palaikyti tvarką virtuvėje ir šaldytuve.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis vakuumatorių?

Vakuumatoriai skiriasi savo korpusu, dydžiu, funkcionalumu ir kaina. I. Gadeikienė pažymi, kad renkantis vakuumatorių svarbu atkreipti dėmesį į keletą svarbių parametrų:

Matmenys. Virtuvės dydis yra labai svarbus veiksnys, turintis įtakos tinkamo prietaiso pasirinkimui. Vakuumatorius užima šiek tiek vietos ant virtuvės stalviršio, todėl dar prieš perkant verta patikrinti, kiek vietos galite skirti jam pastatyti. Taip galima iš karto nustatyti optimalų prietaiso dydį. Kartais žmonės įsigyja vakuumatorių, kuris yra didesnis nei jų virtuvėje esanti erdvė, ir vėliau dejuoja, kad jiems trūksta vietos kasdieniam maisto ruošimui. Rinkoje esančių vakuumatorių ilgis gali būti nuo 30 cm iki 120 cm.

Galingumas – parametras, kuris nusako, kaip greitai veikia vakuumatorius, t. y., kaip greitai jis pašalina orą iš maisto produktų.

Vakuumavimo slėgis. Šis parametras nusako, kaip steriliai ir hermetiškai vakuumatorius gali supakuoti maistą.

Vakuumavimo maišelių ar folijos dydis. Rekomenduojama rinktis vakuumatorių, kuriam tinka universalaus dydžio maišeliai, nes tokiu atveju nereikės ieškoti specialių. Rekomenduojama iš anksto pagalvoti, kaip šiuo prietaisu bus vakuumuojami dideli gaminiai. Standartinių dydžių atveju turėtų pakakti modelių su, tarkim, 30 cm sandarinimo juosta.

Veikimo režimai: automatinis arba rankinis vakuumatorius. Rankiniu režimu veikiantis vakuumatorius reikalauja daugiau dėmesio, nes reikia žinoti, kada paspausti reikiamą mygtuką arba palaikyti įrenginio dangtį. Automatiniai modeliai yra daug greitesni ir beveik viską atlieka patys – jais gerokai patogiau naudotis.

Sandarinimų skaičius. Skirtingi vakuumatorių modeliai gali pasiūlyti du arba tris sandarinimus. Vakuumatorius, kuris pasižymi didesniu sandarinimo skaičiumi, gali užtikrinti didesnį vakuumuojomo maisto sandarumą.

Papildomos vakuumatoriaus funkcijos

Renkantis vakuumatorių verta atkreipti dėmesį ir į įvairias papildomas funkcijas bei savybes, kurios padidina naudojimosi patogumą.

  • Svarstyklės. Jomis pavyks pasverti maisto produktus prieš vakuumavimą ir geriau kontroliuoti jų dydį.
  • Komplektacijoje esantys peiliukai leis greitai ir lengvai nukirpti foliją.
  • Produktų vakuumavimo metu neretai atsiranda vandens perteklius. Specialus padėkliukas lašams leis palaikyti tvarką virtuvėje.
  • Vakuuminė marinavimo funkcija, leidžianti maistą su prieskoniais barinuoti dar veiksmingiau ir efektyviau.
  • Specialiame ekrane gali būti rodoma įvairi naudinga informacija.
  • Geras vakuumatorius turėtų būti aprūpintas specialia saugumo sistema, kuri neleistų įrenginiui veikti, jei šis perkaitęs.
  • Kai kurie kokybiški vakuumatoriai turi adapterį, kuriuo galima pritvirtinti specialią žarną ir tokiu būdu panaudoti vakuumatorių kitų talpų, kaip vakuuminiai indeliai, sandarinimui. Tokia galimybė puikiai tinka šviežiems sezoniniams vaisiams ir daržovėms, skirtiems šaldymui, laikyti. Taip produktai ilgiau išlaikys unikalų vasaros skonį ir aromatą.
  • Virėjams, taikantiems „sous vide“ metodą, arba žmonėms, kurie ruošia porcijas šeimai visai savaitei ir paprastai užšaldo troškinius ar kitus patiekalus su padažais, gali praversti prietaisas su specialiu drėgno vakuumavimo režimu.
  • Kai kurie vakuumatorių modeliai pasižymi impulsiniu režimu, kuomet oras iš maišelių pašalinamas trumpais intervalais. Tai puikus režimas, tinkantis subtiliems, lengvai byrantiems maisto produktams vakuumuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.