C. Ancelloti nesutiko su raudona kortele Z. Ibrahimovičiui, škotai piktinosi teisėjais

Antradienį per Europą nuaidėjo sugrįžusios Čempionų lygos balsas. Aštuntfinalyje buvo sužaisti du mačai. Turino „Juventus“ futbolininkai išvykoje 3:0 sutriuškino Glazgo „Celtic“ ekipą, o turtingasis „Paris Saint-Germain“ Ispanijoje 2:1 palaužė „Valencia“ komandą. Kaip ir įprasta futbole, rungtynės neapsiėjo be emocijų. „Celtic“ treneris kaltino rungtynių teisėją, kad šis leido varžovams žaisti pernelyg grubiai, o „Paris Saint-Germain“ strategas nesutiko su sprendimu iš aikštės išvaryti Zlataną Ibrahimovičių.

C. Ancelotti (kairėje) pareiškė, kad Z. Ibrahimovičius nenusipelnė raudonos kortelės.<br>AP
C. Ancelotti (kairėje) pareiškė, kad Z. Ibrahimovičius nenusipelnė raudonos kortelės.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, AP ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2013, 1:01 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:37 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Išgyveno pragarą

Turino „Juventus“ treneris Antonio Conte po rungtynių pabrėžė, kad žaisti „Celtic Park“ stadione – tikras pragaras. Tačiau „Juventus“ futbolininkai išgyveno 60 tūkstančių škotų sirgalių keliamą triukšmą ir namo išvyko aukštai iškėlę galvas – jie šeimininkus sutriuškino 3:0.

„Tai labai svarbi pergalė. „Celtic“ namuose žaidžia puikiai. Tokiame pragare dažnai žaisti netenka. Mano vaikinai pasirodė nuostabiai. Nebuvo lengva žaisti esant tokiai atmosferai. Pasiekėme gerą rezultatą, kuris įrodo, kad komanda turi ir technines, ir žmogiškąsias vertybes“, - kalbėjo A. Conte.

Atsakomasis aštuntfinalio mačas vyks kovo 6-ąją Turine, tačiau šios rungtynės turėtų būti tik formalumas. Nors garsiai ir nekalba, „Juventus“ futbolininkai jau pradeda pasirengimą ketvirtfinalio kovoms. A. Conte garsiai kalbėti apie užsitikrintą pergalę irgi nedrįso.

„Celtic“ vardas nėra tarp geriausių Europos komandų, tačiau neatsitiktinai „Barcelona“ pralaimėjo Glazge. Škotai čia grupės etape eliminavo „Benfica“ komandą, kuri yra pajėgiausia Portugalijoje“, - kalbėjo Italijos čempionų ir „Serie A“ lyderių treneris, kurio pavardė figūravo ir lažybų skandale.

A. Conte rugpjūtį už tai, kad dar dirbdamas „Siena“ komandoje nepranešė apie mėginimus susitarti dėl rungtynių rezultato, buvo nubaustas 10 mėnesių diskvalifikacija. Spalį bausmė buvo sumažinta iki keturių mėnesių.

Kritikavo teisėjus

Alessandro Matri, Claudio Marchisio ir Mirko Vučiničiaus smūgius patyręs „Celtic“ komandos treneris Neilas Lennonas pripažino, kad galimybė patekti į kitą etapą – itin maža.

„Mums reikia stebuklo. Tokia jau ta skaudi Čempionų lygos realybė. Kai kurie jauni futbolininkai gavo rimtą pamoką. Maniau, kad 70 minučių, iki antrojo įvarčio, žaidėme gerokai geriau, tačiau negalima praleisti tokių įvarčių, kokius praleidome mes. - teigė A. Lennonas. – Turėjome progų išlyginti rezultatą. Nustojome žaisti gynybinį futbolą ir praleidome antrąjį bei trečiąjį įvarčius“.

Didelis greitis ir keletas ginčytinų situacijų jau pirmajame kėlinyje įelektrino atmosferą. N. Lennonas yra įsitikinęs, kad didžiulė įtampa atsirado ne tik dėl mačo svarbos, bet ir dėl to, jog jo komanda mažiausiai dukart turėjo stoti prie 11 metrų baudinių atžymos.

„Noriu paklausti teisėjo, ar žaidimas Ispanijoje ir Italijoje skiriasi? Kai tik mano futbolininkai atsirasdavo baudos aikštelėje, būdavo prasižengiama. Jis bent dukart turėjo skirti baudinį“, - į teisėją iš Ispanijos Alberto Undiano Mallenco apeliavo „Celtic“ treneris.

Gynė savo žvaigždę

„Paris Saint-Germain“ komanda antradienį turėjo daugiau vargo nei Turino klubas. Kataro šeichų milijonų puoselėjama Paryžiaus ekipa 2:1 nugalėjo „Valencia“ futbolininkus ir atsakomajame mače dar turės padirbėti.

Šių rungtynių kulminacija tapo rungtynių pabaigoje per antrąją teisėjo pridėtą minutę teisėjo už grubų žaidimą parodyta raudona kortelė Zlatanui Ibrahimovičiui.

„Paris Saint-Germain“ treneris Carlo Ancelotti nebuvo linkęs sutikti su teisėjo sprendimu.

„Nesupratau to. Jis buvo krašte, tuomet pamėgino čiuoždamas šonu išmušti žaidėjui kamuolį. Jis nenusipelnė raudonos kortelės. Tai futbolas“, - teigė C. Ancelotti, kuriam atsakomajame mače teks verstis be Z. Ibrahimovičiaus.

Paryžiaus komandos treneris teigė, kad nepaisant 90 minutę įmušto varžovų įvarčio, jis yra patenkintas komandos pasirodymu.

„Nepasakyčiau, kad išsiveržę atsipalaidavome. Juk turėjome progą įmušti pora įvarčiu. Komanda sužaidė gerą mačą, puikiai valdėme kamuolį. Esu patenkintas pasirodymu. Varžovai taip pat žaidė kokybiškai, tačiau mes gerai gynėmės“, - teigė C. Ancelotti.

Tiesmukas žaidimas

„Paris Saint-Germain“ komanda didžiąją rungtynių laiko dalį kamuolį kontroliuoti leido varžovams. „Valencia“ ekipa jį turėjo apie 60 proc. laiko, tačiau atsitraukę prancūzai ramiai gindavosi ir laukdavo progų aštriems greitiems išpuoliams.

„Tai labai stipri komanda. Kiekviena kontrataka buvo labai pavojinga. Tiesą sakant, mes žaidėme pernelyg tiesmukai“, - kalbėjo „Valencia“ komandos treneris Ernesto Valverde, kuriam teks sugalvoti gudresnių taktinių ėjimų, kuriuos teks naudoti Paryžiuje.

Manoma, kad ir čia „Paris Saint-Germain“ komanda kamuolio kontrolę perleis varžovams ir lauks progų netikėtai kirsti svečiams.

Trečiadienio kovos (laikas - Lietuvos laiku).

21 val. 45 min. Madrido „Real“ - „Manchester United“

21 val. 45 min. Donecko „Šachtar“ - Dortmundo „Borussia“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.