Čempionų lygoje „Juventus“ sutriuškino „Celtic“ ekipą, „Valencia“ nusileido turtuoliams iš Paryžiaus (video)

UEFA Čempionų lyga po pertraukos antradienį vakare grįžo į Škotiją ir Ispaniją, kur aštuntfinalyje Glazgo „Celtic“ namuose priėmė Turino „Juventus“, o Ispanijoje „Valencia“ susitiko su „Paris Saint Germain“. Glazgo „Celtic“ nepavyko pradžiuginti savo gerbėjų ir pratęsti nepralaimėtų rungtynių serijos namuose - škotų klubas 0:3 nusileido Turino „Juventus“, „Paris Saint Germain“ Valensijos „Mestalla“ stadione 2:1 įveikė „Valencia“ komandą.

E. Lavezzi (dešinėje) ir Z. Ibrahimovičius džiaugiasi pirmuoju „Paris Saint-Germain“ įvarčiu.<br>Reuters
E. Lavezzi (dešinėje) ir Z. Ibrahimovičius džiaugiasi pirmuoju „Paris Saint-Germain“ įvarčiu.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2013, 11:04 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:01 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Glazgo „Celtic“ - Turino „Juventus“ 0:3 (0:1). 

3 min. A. Matri (0:1).

76 min. C. Marchisio (0:2).

83 min. M. Vučiničius (0:3).

Jau pačioje mačo pradžioje po grubios vartininko klaidos Alessandro Matri išvedė svečius iš Italijos į priekį. Glazgo „Celtic“ nestoko ryžto pakeisti mačo eigą ir turėjo ne vieną progą tą padaryti.

28-ą minutę škotas Krisas Commonsas krisdamas „žirklėmis“ iš 10 metrų smūgiavo visai šalia vartų.

Tačiau vien noro ir progų futbole neužtenka, reikia jas realizuoti. O kaip tą padaryti Glazgo „Celtic“ ekipai parodė „Senoji senjora“.  

Italijos čempionai sumaniai naudojosi škotų klubo gynėjų klaidomis ir rungtynių pabaigoje praktiškai nulėmė šios poros nugalėtoją. 76 min. po greitos atakos ir kelių perdavimų kombinacijos Claudio Marchisio įsiveržė į baudos aikštelę, gavo kamuolį ir suklaidinęs gynėją bei vartininką kamuolį nukreipė į vartus.

Tašką mače padėjo puolėjas iš Juodkalnijos Mirko Vučinićius, kuris pasinaudojo Glazgo ekipos gynėjų klaidomis savo aikštės pusėje ir pelnė trečiąjį komandos įvartį.

Italijos čempionų gretose 86 min. debiutavo Nicolas Anelka.   

Trys įvarčius išvykoje galima drąsiai vadinti rimta paraiška patekimui į ketvirtfinalį.  

Beje, Turino „Juventus“ yra vienas iš keturių klubų, šį sezoną dar nepralaimėjusių Čempionų lygoje. „Senoji senjora“ turnyre praleido vos 4 įvarčius, tai antras rezultatas turnyre.

„Valencia“ - „Paris Saint Germain“ 1:2 (0:2).

10 min. E. Lavezzi (0:1).

43 min. J. Pastore (0:2).

90+1 min. A. Rami (1:2).

Aikštės šeimininkai „Valencia“ ekipa taip pat rungtynių pradžioje praleido įvartį, o „Paris Saint Germain“ ekipoje pasižymėjo argentinietis Ezequielis Lavezzi. Aikštės šeimininkai stengėsi dažniau kontroliuoti kamuolį, tačiau komandos veiksmai puolant nenustebino svečių iš Paryžiaus.

Argentinietis Javieras Pastore kėlinio pabaigoje pelnė antrąjį įvartį bei visiškai sukomplikavo „Valencia“ padėtį. Antrajame kėlinyje „Paris Saint Germain“ atrodė užtikrintai ir turėjo ne vieną progą pasižymėti. Bent du kartus 59 ir 63 min. tą padaryti galėjo pirmojo įvarčio autorius argentinietis E. Lavezzi.

„Šikšnosparniai" akivaizdžiai stokojo įvairovės atakuodami Paryžiaus komandos vartus. 57 min. baudos aikštelėje griuvo „Valencia“ puolėjas Soldado, tačiau tai tebuvo kova dėl kamuolio, bet ne pražanga.

Bėgant laikui atmosfera kaito ir „Paris Saint Germain“ ekipai gynyboje reikėjo neprarasti budrumo.

Besibaigiant mačui „Valencia“ pavyko sušvelninti rezultatą, po standartinės situacijos be priežiūros paliktas Adilas Rami iš arti kamuolį nukreipė į Salvatore`s Sirigu ginamus vartus.

Ispanijos komandos užduotis atsakomajame mače kiek palengvino ir Zlatano Ibrahimovičiaus gauta raudona kortelė. Žaidėjas kovodamas dėl kamuolio prarado sveiką protą ir ėmė „šienauti“ varžovams per kojas. Teisėjas nebuvo gailestingas kvailai pasielgusiam „Paris Saint Germain“ puolėjui ir išvarė jį iš aikštės.

Puolėjas turės praleisti dvikovą Paryžiuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.