Brangiausiai apmokamas pasaulio futbolininkas S. Eto'o sulaukė grasinimų nužudyti

Kamerūno rinktinės puolėjas Samuelis Eto'o apkaltino savo šalies futbolo vadovus mėginimu jį nužudyti.  31-erių futbolininkas šį sezoną žaidžia Rusijos pirmenybėse, vilkėdamas Machačkalos „Anži“ klubo aprangą. Persikėlęs į Rusiją buvęs „Barcelona“ puolėjas tapo brangiausiai apmokamu pasaulio futbolininku, nes Machačkalos klubas jam moka po 20 mln. eurų per sezoną.

S. Eto'o tikina, kad Kamerūno futbolo federacijos vadovai nori jį nužudyti.<br>AP
S. Eto'o tikina, kad Kamerūno futbolo federacijos vadovai nori jį nužudyti.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2013, 12:52 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:29 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

„Aš sulaukiau grasinimų, jog būsiu nužudytas, - prisipažino S. Eto'o, dalyvaudamas žurnalo „Je Wanda“ surengtoje video konferencijoje.

- Kai atvykstu į nacionalinę rinktinę, visuomet - ir dieną, ir naktį - prieš mano kambario duris būdi apsauga.

Aš net negaliu apsivilkti Kamerūno rinktinės marškinėlių, kuriuos gauna komandos draugai. Aš esu priverstas pats juos atsivežti tiesiogiai iš „Puma“ gamyklos, nes bijau, kad galiu būti nunuodytas.

Jie nori visiems laikams nutildyti mane, kad pateisintų savo išlaidas. Labai daug žmonių įsivėlę į šitas aferas, todėl niekuomet negali žinoti, iš kur jie atvyks, mėgindami mane nužudyti. (...) Mūsų federacijos vadovai yra korumpuoti ir neturi jokios kompetencijos.

Tai nusenę veikėjai, kurie išvogė mūsų pinigus. Jie galvoja tik apie tai, kaip skristi verslo klase ir apie savo sąskaitas Šveicarijos bankuose vietoj to, kad rūpintųsi mūsų futbolu“.

Brangiausias pasaulio futbolininkas jau seniai nesutaria su Kamerūno futbolo federacijos (KFF) prezidentu Iya Mohammedu.

2011-ųjų gruodį S. Eto'o net buvo suspenduotas 15 rungtynių po to, kai prieš kontrolinį mačą Alžyre suorganizavo Kamerūno rinktinės žaidėjų streiką dėl neišmokėtų premijų.

Po šio konflikto S. Eto'o buvo pareiškęs, jog visiems laikams paliko nacionalinę rinktinę. Tik po Kamerūno prezidento asmeninio prašymo jis sutiko padėti komandai per lemiamą atsakomąjį Afrikos čempionato atrankos mačą su Žaliojo Kyšulio rinktine (2012-ųjų spalį kamerūniečiai laimėjo 2:1, bet to neužteko po pralaimėjimo išvykoje 0:2).

KFF buvo priversta sureaguoti į garsiausio šalies futbolininko išpažintį, kuri sukėlė skandalą futbolo pasaulyje.

„Jis nepasakė nieko konkretaus. Jis nepasakė nė vieno skaičiaus, nė vienos vietos ir nė vienos pavardės, susiejusios su tais grasinimais“, - vakar aiškino KFF spaudos atstovas Junioras Binyamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.