„Manchester City“ pergalę Rusijoje nustelbė rasistinis išpuolis prieš Y.Toure

Prieš rungtynes – priekaištai dėl tragiškos aikštės kokybės, po jų – pasipiktinimas dėl rasizmo. Čempionų lygoje „Manchester City“ viešnagė Maskvoje su CSKA pažymėta nemaloniais nuotykiais.

Y.Toure neliko abejingas rasistinėms skanduotėms Rusijoje.<br>AP nuotr.
Y.Toure neliko abejingas rasistinėms skanduotėms Rusijoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2013, 9:04 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:41 PM

Rusijos klubo sirgaliai rungtynių metu skanduotėmis užgauliojo „Manchester City“ saugą iš Dramblio Kaulo Kranto Yaya Toure.

„Buvau ne tik nusivylęs, bet ir įtūžęs, – po mačo tvirtino 30 metų futbolininkas. – Turėjau kapitono raištį, ant kurio buvo parašyta „rasizmui ne“. Sakiau teisėjui, kad tai – tiesiog neįtikėtina ir liūdna.“

Y.Toure teigimu, UEFA privalo imtis griežtų sankcijų prieš CSKA komandą.

„UEFA turi kažko imtis, antraip juodaodžių situacija futbole negerės. Galbūt jiems reiktų nurodyti žaisti rungtynes be aistruolių gal net keliems mėnesiams ar metams. Turime būti stiprūs, nes kitaip jie ir toliau taip elgsis. Visko jau per daug. Turime tai sustabdyti.“

UEFA reglamente nurodyta, kad už pirmąjį rasistinį incidentą gali būti uždaryta dalis stadiono, už antrąjį – visas stadionas ir skirta 50 tūkstančių eurų bauda.

Rasizmas – kvailas dalykas, bet jis egzistuoja futbole. Man, kaip afrikiečiui, visuomet liūdna girdėti rasistinius užgauliojimus“, – tikino Y.Toure.

Prieš rungtynes Chimkų stadioną keiksnojęs „Manchester City“ treneris Manuelis Pellegrini, po mačo užstojo Y.Toure. Jis rasistines skanduotes vadino kvailomis.

Neabejingas liko ir FIFA viceprezidentas Jimas Boyce‘as: „Esu visiškai priblokštas. Piniginės baudos šioje situacijoje nėra sprendimas, nes tai nesustabdys tų idiotų. Prieš tokius žmones reikia imtis labai rimtų veiksmų. Galbūt uždrausti jiems patekti į stadionus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.