Ar „Žalgirio“ ir „Trakų“ mačas prilygs Milano klubų derbiui?

„Trakai“ šio sezono starte jau sužaidė lygiosiomis (1:1) su Vilniaus „Žalgiriu“, o šį antradienį mėgins dar kartą įgelti Lietuvos čempionams per LFF taurės pusfinalio dvikovą.

Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

2014-04-08 14:11, atnaujinta 2018-02-14 19:30

„Yra „Milan“ ir Milano „Inter“, „Manchester United“ ir „Manchester City“. Kodėl taip negali būti ir Vilniuje?“ – prieš būsimą dvikovą LFF stadione retoriškai klausė Janas Nevoina.

„Trakų“ klubo prezidentas lrytas.lt neslėpė, jog sėkmingas pasirodymas LFF taurės turnyre šį sezoną yra vienas pagrindinių jo komandos tikslų.

Peržengę „Žalgirio“ barjerą ir iškovoję trofėjų A lygos debiutantai jau turėtų galimybę pasirodyti Europos lygos atrankos turnyre.

„Taip, būtų labai šaunu, jeigu taip įvyktų, – neslėpė J.Nevoina, žarstydamas komplimentus būsimiems varžovams. – Ačiū dievui, kad yra toks „Žalgiris“, kuris demonstruoja pakankamai gerą futbolą ir padeda visiems pasitempti.

Aišku, jeigu pavyktų pusfinalyje aplošti „Žalgirį“, būtų nuostabu. Bet net tokia pergalė dar neatvertų durų į Europą.

Juk reikia dar laimėti ir finale. Kitam pusfinalyje žais Gargždų „Banga“ ar „Klaipėdos granitas“. Mes „Bangai“ jau pralaimėjome A lygoje, ir tai buvo labai skaudus pralaimėjimas“.

Per A lygos mačą su „Žalgiriu“ LFF stadiono VIP tribūnose „Trakus“ palaikė būrys žinomų politikos veikėjų: Seimo narys socialdemokratas Artūras Skardžius, Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas darbietis Rytis Vaiginas, buvęs Seimo narys Aleksandras Sacharukas.

„Žalgirio“ garbės prezidentas yra Vilniaus meras Artūras Zuokas. Bet Lietuvos čempionų gerbėjai jau dabar nerimauja, ar svarų politinį užnugarį turintis „Trakų“ klubas nemėgins netrukus perimti dalį „Žalgiriui“ skiriamos finansinės paramos iš sostinės savivaldybės biudžeto.

Šį sezoną „Žalgirio“ biudžetas yra 9 mln. litų, o trečdalį šios sumos-- 3 mln. litų skyrė Vilniaus savivaldybė.

Skirtingai nuo savo varžovų "Trakų" prezidentas nesutiko viešai atskleisti savo komandos biudžeto.

Nuo 2013-ųjų rudens Vilniuje jau veikia Talentų futbolo akademija, kurią „Trakai“ įkūrė kartu su garsiuoju „AC Milan“ klubu. Bet J.Nevoina tvirtino, jog kol kas „dar negalvojo“ apie papildomą paramą iš sostinės savivaldybės A lygoje debiutavusiai savo komandai.

„Aš negirdėjau tokių kalbų. Bet reikia apie tai pagalvoti, jeigu jau kalba kiti, – teigė „Trakų“ prezidentas, paklaustas, ar nežada dėl paramos belstis į Vilniaus mero duris. – Futbolo labui privalome dirbti su visais. Reikia su „Žalgiriu“ kartu žiūrėti, kad būtų geras futbolas, o sirgaliai ateitų į stadionus ir pirktų bilietus. Tuomet visi galėtume gauti daugiau lėšų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.