„Chelsea“ sirgaliai Paryžių sukrėtė šlovinamu rasizmu

Londono „Chelsea“ sirgalių apsilankymas Paryžiuje ir vėl neapsiėjo be incidentų. Anksčiau senieji futbolo sirgaliai sukeldavo muštynes, kai tik tekdavo žaisti Prancūzijoje, o dabar išgarsėjo dėl rasizmo. Kai antradienį įvairūs futbolo gerbėjai metro traukė į Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes tarp „Paris Saint-Germain“ ir Londono „Chelsea“ (1:1), juos šiurpino Anglijos klubo sirgaliai.

„Chelsea“ sirgaliai Paryžiuje ir vėl sugebėjo prisidirbti.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr. iš archyvo
„Chelsea“ sirgaliai Paryžiuje ir vėl sugebėjo prisidirbti.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-18 16:13, atnaujinta 2018-01-12 19:53

Grupė „Chelsea“ sirgalių tiesiog neįleido į metro juodaodžio. Šis vaizdas buvo nufilmuotas, o trečiadienį Paryžiaus prokuratūra pranešė, kad jau pradėto tyrimą dėl rasistinio elgesio viešajame transporte.

Incidentas įvyko „Richelieu Drouout“ metro stotyje.

„Chelsea“ sirgalių grupė dukart stumtelėjo juodaodį vyrą, o netrukus kai kurie jų ėmė skanduoti: „Chelsea“, „Chelsea“, „Chelsea“. Mes rasistai, mes rasistai ir tai mums patinka.“

Po šių skanduočių metro paliko juodaodė moteris.

„The Guardian“ išplatintame vaizdo įraše juodaodis vyras mėgina įlipti į metro traukinį, tačiau yra nustumiamas. Tuomet jis mėgina vėl įlipti ir prancūziškai klausia: „Ar aš galiu įlipti?“ Bet „Chelsea“ sirgaliai ir vėl jį išstūmė.

Prokurorai kol kas nežino nei nusikaltėlių, nei aukos vardų. Didžiausia bausmė už tokį nusižengimą Prancūzijoje – treji metai kalėjimo ir 45 tūkstančių eurų bauda.

Londono Metropolitano policija pranešė, kad ištirs vaizdo įrašą ir padės Prancūzijos pareigūnams identifikuoti ir surasti žmones, kad jie atsakytų už savo elgesį.

„Chelsea“ klubas pranešė, kad taip pat ketina imtis veiksmų.

„Toks elgesys futbole ir visuomenėje neturi vietos, – rašoma klubo pranešime. – Remsime teisinius veiksmus prieš tuos žmones, kurie įsitraukė į kriminalinius veiksmus. Jeigu įrodymai atskleis, kad tai – „Chelsea“ sezoninių bilietų savininkai ar klubo nariai, imsimės griežčiausių priemonių. Tarp jų – draudimas lankytis stadione.“

mirror.co.uk kalbino merginą, kuri teigė, kad traukinyje buvo 50-60 Londono „Chelsea“ sirgalių, kurie jai ir kitiems žmonėms rodė mirties ženklus – pirštu braukė per gerklę. Jie nuolat šokinėjo ir kėlė sąmyšį.

Meghane prisistačiusi mergina yra vos penkiolikos metų. „Jie dainavo, gėrė alų ir mums rodė mirties ženklus. Čia jų buvo daug“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.