A lygos pyrago vyšnia tapo „Trakų“ pergalė prieš „Žalgirį“

„Trakai“ įveikė „Žalgirį“.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
„Trakai“ įveikė „Žalgirį“.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2015, 3:23 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 8:57 AM

Lietuvos futbolo A lygos čempiono titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“ ne tik prarado pirmuosius sezono taškus – jis neteko ir pirmosios turnyro lentelės pozicijos. Žaliai baltus aplenkė juos 2:1 nugalėję bei pirmąjį ratą rikiuotės viršūnėje baigę „Trakai“. Tiesa, yra niuansas – vilniečiai dar nesužaidė atidėtų rungtynių su Kauno „Stumbru“ ir jie vis dar lieka komanda, kuri šiame čempionate prarado mažiausiai taškų.

Ketvertas. Po trečio iš eilės Pakruojo „Kruojos“ pralaimėjimo tarp ketvirtąją ir penktąją vietas A lygoje užimančių komandų atsivėrė penkių taškų properša. Ketvirtoje pozicijoje esantis Klaipėdos „Atlantas“, kaip ir „Žalgiris“, rezerve turi atidėtas rungtynes – su Kauno „Spyriu“. Todėl potencialiai pirmojo ketverto atotrūkis yra dar didesnis.

Rekordas. „Trakai“ iškovojo septintą pergalę iš eilės. Tai – klubo rekordo pakartojimas A lygoje.

Nutrūko. Baigėsi ne tik šio sezono „Žalgirio“ pergalių serija. Senosios sostinės riteriai nutraukė ir dar vieną nesmagią sau tradiciją – praėjusį sezoną čempionate ir LFF taurės turnyre šešis kartus iš eilės vilniečių neįveikę „Trakai“ šįsyk mėgavosi pergale.

Filosofija. „Tokios rungtynės kartais yra reikalingos, kad galėtum padaryti išvadas anksčiau negu tada, kai jau yra per vėlu“, – po pirmosios sezono nesėkmės pozityvių momentų ieškojo „Žalgirio" treneris Valdas Dambrauskas.

Tyla. Du rezultatyviausi lygos žaidėjai susidūrė tarpusavio akistatoje, bet nė vienas kamuolio į tinklą šįsyk nepasiuntė. Andrejus Paniukovas iš „Atlanto“ ir Tomas Radzinevičius iš Marijampolės „Sūduvos“ progų turėjo, Klaipėdos komandos rusas įsirašė į asmeninę sąskaitą rezultatyvų perdavimą, bet tuo viskas ir baigėsi. Varžovai pasidalijo po tašką – 1:1.

Maniežas. Prieš tai su „Žalgiriu“ ant dirbtinės dangos sužaidusios „Sūduvos" treneriai nusprendė sąlygų kardinaliai nekeisti ir su uostamiesčio futbolininkais jėgas išmėginti manieže ant sintetikos. „Marijampolė turi gerą stadioną, todėl tikėjomės rungtyniauti ant žolės. Žaidėjai sako, kad manieže ir kvėpavimas kitoks, bet sąlygos visiems buvo vienodos“, – savo nuomonę išsakė „Atlanto" treneris Konstantinas Sarsanija.

Maratonas. „Sūduva“ per 13 dienų sužaidė ketverias rungtynes, todėl prasidėjusia pusantros savaitės pertrauka džiaugėsi ir komandos treneriai, ir žaidėjai.

Košmaras. Pirmosios savaitės Lietuvoje „Kruojos" treneriui iš Portugalijos Divaldo Alvesui daug džiaugsmo neatnešė. Nuo tada, kai jis stojo prie komandos vairo, ši pralaimėjo visas trejas rungtynes. Kauno „Stumbrui“ Pakruojo futbolininkai nusileido 0:2.

Dublis. Abu įvarčius kauniečiams pelnė vos antrą kartą šį sezoną pagrindinėje sudėtyje žaidęs Deividas Stradalovas. „Jei treneris leis į aikštę, tikiuosi, įvarčių dar bus. Nuo suolo sunku įmušti“, – šyptelėjo geriausias sezono rungtynes sužaidęs puolėjas.

Tradicija. Jei Kauno „Spyris“ laimi, rezultatas neišvengiamai yra 2:1. Penkis pralaimėjimus iš eilės prieš tai patyrusi laikinosios sostinės komanda tokiu santykiu įveikė Utenos „Utenį“. Abi kitos sezono pergalės – prieš „Klaipėdos granitą“ ir „Šiaulius“ čempionato pradžioje – iškovotos analogišku rezultatu.

Pastaba. „Pasirodo, ir baudos smūgius moku mušti. Niekada nemušiau – treneriai neleisdavo“, – juokavo „Spyrio“ puolėjas Andrius Velička, preciziškai tiksliai nuleidęs kamuolį per varžovų gyvatvorę į „Utenio“ vartų kampą.

Aksioma. „Rungtynės žaidžiamos ne 40 minučių, o 90 ir tiek, kiek pridės teisėjas“, – susierzinimo neslėpė pirmąjį kėlinį Kaune laimėjusio „Utenio" treneris Mindaugas Čepas.

Drama. Kai „Šiaulių“ gynėjas Kirilas Nesterenka po kampinio pasiuntė kamuolį į „Klaipėdos granito“ vartus, teisėjo kompensuotas laikas jau buvo pasibaigęs. Nors uostamiesčio komandos treneris Gedeminas Jarmalavičius tuo buvo labai nepatenkintas, šiauliečiai išsigelbėjo – 2:2. Kita vertus, „Šiauliai“ ir toliau lieka vienintelė komanda, dar nelaimėjusi šio sezono A lygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?