Į „Trakus“ grįžta buvęs rinktinės puolėjas

2014 metais vienu „Trakų“ lyderiu buvęs, draugų „komandos siela“ išrinktas bei aštuoniolika rungtynių nacionalinėje rinktinėje sužaidęs Tadas Labukas jungiasi prie riterių bei sezono pabaigą praleis su jais. Puolėjas pakeis Davidą Aršakianą, kuris prieš kelias savaites išvyko į Jungtines Valstijas.

Tadas Labukas<br>fkt.lt
Tadas Labukas<br>fkt.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-13 16:07, atnaujinta 2017-05-13 04:59

„Iš tikrųjų, sugrįžti nelabai tikėjausi. Turėjau pasiūlymų iš užsienio, tačiau laukiau dar geresnių. Nesulaukiau. Tiesa, dėl to per daug nesuku sau galvos, nes dukra rugsėjį pradėjo lankyti mokyklą, tad norėjau būti arčiau namų. Tie dalykai irgi prisidėjo prie mano sugrįžimo“, – oficialiai svetainei kalbėjo T.Labukas.

Beveik tris savaites su „Trakais“ besitreniruojantis puolėjas naujajam treneriui save jau spėjo parodyti kontrolinėse rungtynėse.

„Draugiškos rungtynės yra draugiškos. Tuo metu mūsų pagrindiniai žaidėjai buvo rinktinėse, tad nebuvo taip, kad žaidžiau su ta komanda, kuri žaidžia čempionate. Tuo metu buvau tik atvykęs, dabar jaučiuosi kur kas geriau.

Mano pagrindinis tikslas – negadinti šios komandos žaidimo (šypsosi). Čia visi visus pažįsta, yra susižaidę, tad, jei rimtai, svarbiausia padėti kuo galiau. Ir ne kalbomis, o darbais.

Treneris labiau nori, kad būtumėm komanda, kad vienas kitam labiau padėtumėm, kad būtų disciplina“, – kalbėjo „Trakų“ naujokas.

2014 metais su tuometiniais komandos draugais Vytautu Lukšą, Linu Klimavičiumi (abu šiuo metu žaidžia Vilniaus „Žalgiryje“), Jurijumi Kendyšu (Borisovo BATE), Dariumi Miceika, Pauliumi Grybausku (abu baigė karjeras) ir kitais A lygoje užėmė ketvirtą poziciją, o vėliau išvyko į Lenkiją, kur tęsė savo karjerą.

Iš buvusių komandos draugų yra likę: Justinas Januševskis, Jurijus Mamajevas, Deividas Česnauskis ir Lukas Kochanauskas.

„Dabar daugiau legionierių nei prieš dvejus metus. Tada buvome nauja komanda, surinkta prieš pat sezoną. Dabar komanda yra labiau susižaidusi, kuri nuo praėjusio sezono pernelyg nepasikeitė.

Tuomet buvome gera komanda, kuriai labai nepasisekė su galutiniu rezultatu. Iki dabar gaila, kad taip apmaudžiai paleidome medalius. Tačiau kalbant apie kolektyvą, atmosferą komandoje, mielai ir dabar grįžčiau į tuos 2014 – uosius“, – kalbėjo T.Labukas.

Iki šio sezono pabaigos „Trakams“ liko sužaisti vos devynerias rungtynes. Šiuo metu komanda yra antroje turnyro lentelės vietoje bei aštuoniais taškais atsilieka nuo Vilniaus „Žalgirio“, trimis lenkia Klaipėdos „Atlantą“ bei septyniais – Marijampolės „Sūduvą“.

„Į lentelę žiūriu optimistiškai. Aišku, žinant „Žalgirio“ komplektaciją, žaidėjų pajėgumą bei atsarginių suolą, mums juos pavyti bus labai sunku, tačiau vertinant iš kitos pusės – mums į juos net nereikia žiūrėti. Reikia žiūrėti į save ir patiems ruoštis kiekvienoms rungtynėms maksimaliai. O tada būsime ten, kur verti būti. Parodys laikas“, – reziumavo puolėjas.

Vilkėdamas naujuosius riterių marškinėlius, T.Labukas gali debiutuoti jau rytoj 18.10 valandą įvyksiančiose A lygos rungtynėse Vilniuje tarp „Trakų“ ir „Sūduvos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.