Po „Trakų“ pergalės – kapitono gailestis ir trenerio žodžiai apie neišnaudotą progą

Laimingi dėl pergalės, bet kartu ir nusivylę – tokį keistą jausmą Vilniuje patyrė dauguma futbolo sirgalių bei patys „Trakų“ klubo futbolininkai. Tarytum Lietuva būtų išlepinta pergalių.

 "Trakų" komanda šventė pergalę prieš varžovus iš Makedonijos<br> T.Bauro nuotr.
 "Trakų" komanda šventė pergalę prieš varžovus iš Makedonijos<br> T.Bauro nuotr.
 "Trakų" komanda šventė pergalę prieš varžovus iš Makedonijos<br> T.Bauro nuotr.
 "Trakų" komanda šventė pergalę prieš varžovus iš Makedonijos<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 27, 2017, 10:44 PM, atnaujinta Jul 27, 2017, 11:01 PM

Ketvirtadienį „Trakai“ Europos lygos  atrankos 3–ojo etapo pirmosiose rungtynėse 2:1 palaužė „Škendijos“ klubą iš Makedonijos, bet privalėjo sužaisti geriau.

62 minutę „Škendija“ jau buvo likusi be dviejų futbolininkų.

„Labai sunku įveikti tokias dideles gynybines linijas. Galėjome tuo pasinaudoti efektyviau, bet reikia suprasti, kad net ir varžovams likus mažumoje, mums teko rungtyniauti su gera komanda, – sakė „Trakų“ treneris Olegas Vasilenka. – Iš esmės žaidėme gerą futbolą, bet kai kuriose situacijose pritrūko tokio futbolo, kokio tikėjomės. Esu visiškai patenkintas komandos žaidimu ir tuo, kad ji laimėjo. Nervai – visiškai suprantami, nes visi esame žmonės.“

Varžovai apie teisėjus kalbėti nenorėjo

O.Vasilenką nuo to momento, kai prie raudoną kortelę gavusio Stenio Junior prisidėjo ir irgi kvailą sprendimą priėmęs Ardianas Cuculi, buvo gerokai nervingesnis.

„Trakai“ jau pirmavo 2:1, tačiau tiesiog privalėjo mušti dar bent porą įvarčių. „Trakų“ klubas galėjo visus reikalus sutvarkyti ir čia, tačiau dabar Makedonijoje teks atlaikyti tikrą pragarą.

„Įmušėme įvartį išvykoje, todėl turėsime gerą progą namuose, – kalbėjo „Škendijos“ treneris Q.Osmani, kuris nepanoro analizuoti situacijų, kai teisėjas iš aikštės išvarė du jo futbolininkus. – Mes neišanalizavome vaizdo įrašų, bet teisėjai turi kompetencijos. O šių rungtynių svarbiausias momentas – greitas varžovų įvartis. Mes vėliau turėjome daug progų išsiveržti 2:1, bet tada gavome dvi raudonas korteles.“

Apgailestauja, kad neįmušė

„Trakų“ futbolininkai ir sirgaliai puikiai supranta – dar nėra viskas prarasta, nors Makedonijoje reikės surasti būdų, kaip vėl kompensuoti technikos trūkumą. Per pirmąjį kėlinį „Škendija“ žaidėjai pademonstravo aukštesnį lygį, bet „Trakai“ priešais pastatė kovingumą, lėmusį keletą netikėtų varžovų klaidų.

Jau pirmąją minutę Maksimas Maksimovas mušė įvartį po keisto varžovų vartininko žaidimo. „Trakai“ dar turėjo keletą progų, bet sprendimai puolime stebino. 33 minutę „Trakų“ vartininkas Ignas Plūkas akimis palydėjo kamuolį, kuris atsimušė į virpstą. 

Bet po 6 minučių S.Junior rezultatą išlygino. 

Pergalę „Trakams“ lėmė dar vienas M.Maksimovo įvartis – jis pasižymėjo ir 52–ąją minutę.

„Rungtynės tikrai buvo sunkios. Varžovų komanda gerai sukomplektuota. Ypač – puolime, tad gintis buvo sunku. Rezultatas – dviprasmiškas. Jis nėra blogiausias, nes čia trečias atrankos etapas ir silpnų varžovų nėra, bet atsižvelgus į tai, kad varžovai neturėjo dviejų žaidėjų, norėjosi įmušti. „Škendijai“ buvo svarbiausia įmušti, o mes apgailestaujame, kad nepavyko įmušti trečiojo, kuris labai praverstų“, – kalbėjo „Trakų“ kapitonas Arūnas Klimavičius.

Atsakomosios rungtynės Makedonijoje – rugpjūčio 3 dieną. Prieš jas O.Vasilenka stengiasi įpūsti pozityvumo.

„Žaidėme su labai geru varžovu ir laimėjome. Pergalė – maloni, bet neišnaudojome šanso, kai varžovai liko mažumoje. Mes laimėjome, o tai – svarbiausia“, – kalbėjo „Trakų“ treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.