Juodkalnija lietuvius pamiršo akimirksniu: po mačo matė svarbesnių dalykų

Lietuvos futbolo rinktinė, pirmadienį Tautų lygos antrojo turo rungtynėse pralaimėjusi Juodkalnijos komandai 0:2, nepadarė didelio įspūdžio juodkalniečių žiniasklaidai. Šios šalies žurnalistai, net nespėję pasidžiaugti iškovotais trimis taškais, vos ne akimirksniu pamiršo įveiktus lietuvius ir pradėjo rengtis daug svarbesniam iššūkiui – spalio mėnesį vyksiančiam principiniam trečiojo turo mačui su kaimyninės Serbijos futbolininkais. 

 Juodkalnija be vargo susitvarkė su lietuviais.<br> Lrytas.lt montažas
 Juodkalnija be vargo susitvarkė su lietuviais.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2018, 10:27 AM

„Puikiai žaidusi Juodkalnija su Serbija kovos būdama grupės lyderė“, - pirmadienio vakarą Podgoricos „pod Gorica“ stadione vos nuaidėjus paskutiniam teisėjo švilpukui, antraštėje paskelbė Juodkalnijos interneto svetainė „Vijesti“. 

„Traumos nesustabdė Juodkalnijos, kurios futbolininkai rugsėjį išspaudė maksimumą. Prie taško, parsivežto iš Rumunijos, Ljubišos Tumbakovičiaus komanda pridėjo tris taškus, iškovotus „pod Goricoje“ žaidžiant su Lietuva, - rašė „Vijesti“. – Šias rungtynes reikėjo laimėti. Be svarbių futbolininkų, prastoje aikštėje, prieš aiškiai gynybinį braižą pasirinkusį varžovą. Ir Juodkalnija užduotį įvykdė. 

Derbyje dėl pirmosios vietos Tautų lygos grupėje „sakalai“ kovos būdami pirmojoje vietoje, su didelėmis ambicijomis ir puikios nuotaikos“. 

Juodkalniečių nuotaiką būtų pakėlusi bet kuri pergalė, nes tėvynėje „sakalais“ vadinama komanda nebuvo laimėjusi visus metus – nuo 2017-ųjų rugsėjį vykusių pasaulio čempionato atrankos rungtynių su rumunais. 

„Sakalai“ per rungtynes su Lietuva įspūdingai nutraukė septynių nelaimėtų rungtynių seriją. Jie energingu žaidimu puolime 34-ąją ir 36-ąją min. pralaužė varžovų pasipriešinimą ir nulėmė rungtynių baigtį“, - pabrėžė interneto svetainė „Mondo“. Jos straipsnis buvo pavadintas: „Sakalai“ vėl skrenda: nugalėta Lietuva“. 

Tiesa, rungtynių su lietuviais pradžioje visai neatrodė, kad Juodkalnijos futbolininkai laimės įtikinamai. 

„Lietuviai nuo rungtynių pradžios išsirikiavo prie savo vartų, ir atrodė, kad bus sunku pramušti jų sieną, bet po 20 minučių kantrybės, šeimininkai rado skylių tankioje varžovų gynyboje“, - rašė „Vijesti“. 

Tą patį pabrėžė ir „Mondo“: „pod Goricoje“ komandoms sužaidus pusę valandos, niekas nebūtų pasakęs, kad intriga išnyks dar iki pertraukos. Nors „sakalai“ iškart užgrobė iniciatyvą ir dominavo aikštėje, geriausias žaidėjas tuo metu buvo Lietuvos vartininkas Ernestas Šetkus“. 

Užtat antrajame kėlinyje žaidimo ritmas buvo daug ramesnis. „Po antrojo įvarčio tapo aišku, kad svečiams nėra ko tikėtis“, - rašė „Mondo“. 

„Rungtynių baigtis, aiškiai, buvo nulemta, vidutiniški lietuvių puolėjai smarkiai negrasino, o jų retas keliones į mūsų aikštės pusę be didelių problemų nutraukdavo gynėjai ar vartininkas Petkovičius. Antrajame kėlinyje Juodkalnija kontroliavo įvykius ir galėjo įmušti trečią įvartį“, - tvirtino „Vijesti“. 

Juodkalnijos žurnalistai, kaip ir prieš kelias dienas jų kolegos iš Serbijos, tarp Lietuvos rinktinės futbolininkų dažniausiai minėjo vartininką E.Šetkų. Bet ne dėl to, kad jam dukart teko traukti kamuolį iš tinklo. Jei ne lietuvių vartininkas, juodkalniečių manymu, rezultatas galėjo būti dar didesnis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.