Latvijoje vos neįsiplieskė rasizmo skandalas – teisėjas paaiškino, kodėl parodė žaidėjui nepadorų gestą

Žinomas Latvijos futbolo teisėjas Andris Treimanis atsidūrė rimto skandalo centre ir net buvo apkaltintas rasizmu. Neatsargus arbitro elgesys ir neteisinga sirgalių situacijos interpretacija vos netapo rimtu skandalu su dar rimtesnėmis pasekmėmis.

 Teisėjas A.Treimanis akivaizdžiai paaiškino, už ką išvaro žaidėją iš aikštės<br> facebook stop kadras
 Teisėjas A.Treimanis akivaizdžiai paaiškino, už ką išvaro žaidėją iš aikštės<br> facebook stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2020, 10:12 PM, atnaujinta Jun 6, 2020, 9:23 AM

Draugiškame mače tarp Rygos komandų RFS ir „Riga“ 75-ąją minutę iš aikštės buvo pašalintas juodaodis žaidėjas Dramblio Kaulo Kranto atstovas Alanas Cedricas Herve Kouadio.

Jis prieš save pamatė raudoną kortelę. Jam ją parodęs teisėjas 35-erių Andris Treimanis kelias akimirkas dar pakalbėjo su žaidėju, o galiausiai jam parodė vidurinį pirštą.

Vos tik pasirodžius vaizdo įrašui socialinėje erdvėje, esant šių dienų pasauliniam protrūkiui dėl rasizmo apraiškų, teisėjas tuoj pat buvo apkaltintas visomis įmanomomis bėdomis dėl rasizmo, tad arbitrui nieko neliko, kaip tik paaiškinti visą situaciją.

Tai jis padarė savo feisbuko paskyroje, tikinęs, kad tai tebuvo atspindys to, ką padarė pats futbolininkas. Be to, jo žodžius patvirtino ir vaizdo įrašas.

„Noriu visiems paaiškinti, kas atsitiko, kad baigtųsi visos kalbos, – teigė A.Treimanis. – Tame epizode vienas iš komandos žaidėjų kitam parodė vidurinį pirštą.

Už tokį gestą pagal taisykles privalu šalinti žaidėją iš aikštės. Futbolininkas, pamatęs prieš save raudoną kortelę, pradžioje nesuprato, už ką jis ją gavo. Žodinio paaiškinimo jam neužteko.

Todėl teko parodyti jo gestą, kad visiems – jo bendraklubiams ir treneriams – būtų aišku, už ką jis išvaromas.

Tai aš parodžiau, ką jis padarė. Nereikia ištraukti vieną detalę iš visumos, reikia pasižiūrėti visą vaizdo įrašą. Būna, kad iš balto padaroma juodą ir atvirkščiai“.

Toks arbitro paaiškinimas su vaizdo įrašu apramino aistras, juolab RFS klubas oficialiai atsiprašė varžovų ir teisėjo už tokį futbolininko elgesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.