Kontroliniame mače Lietuvos futbolininkai įspūdingai lengvai susitvarkė su Estija

Lietuvos futbolo rinktinė pradėjo intensyvią savaitę – Valdo Urbono auklėtiniai trečiadienio vakarą kontroliniame susitikime varžėsi prieš Estijos rinktinę ir ją įveikė 3:1 (2:0). Po kelių dienų mūsų žaidėjai varžysys Tautų lygos mačuose su Albanija ir Baltarusija.

Arvydas Novikovas<br>lff.lt/E.Žaldario nuotr.
Arvydas Novikovas<br>lff.lt/E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2020, 8:41 PM, atnaujinta Oct 7, 2020, 9:58 PM

14 min. įvartį pelnė Arvydas Novikovas, o 32 min. pasižymėjo Gratas Sirgėdas.

Vos tik prasidėjus antram kėliniui po puikaus perdavimo A.Novikovas rezultatą patrigubino – 3:0, bet estai 58 min. po Pavelo Marino sumažino atsilikimą 1:3.

Tai jau buvo antroji iš eilės šalies rinktinės pergalė tarptautinėje arenoje: Tautų lygoje prieš tai mūsiškiai išvykoje sugebėjo įveikti Albaniją 1:0.

Pastarąjį sykį dvi pergales iš eilės mūsų futbolininkai pasiekė tik 2014 metais. Tuomet Europos čempionato atrankoje 2:0 jie įveikė San Mariną ir 1:0 – tuos pačius estai.

Daugiau nei vieno įvarčio per rungtynes Lietuvos ekipa nesugebėjo įmušti nuo 2016 metų, kai 2:0 pranoko Maltą.

Kalbant apie triuškinimus, tai lietuviai tris įvarčius varžovams buvo pelnę prieš devynerius metus, kai susitvarkė su Armėnija 3:0.

Pastarąjį kartą Lietuvos ir Estijos rinktinės žaidė 2018 metais Baltijos taurės turnyre ir pergalę 2:0 iškovojo estai. Per visą istoriją šios dvi komandos buvo susitikusios 59 kartus: 27 sykius laimėjo lietuviai, 21 – estai, 10 dvikovų baigėsi lygiosiomis.

Ateinantį sekmadienį lietuviai Tautų lygoje namuose varžysis su Baltarusija, o spalio 14 d. jų laukia dar vienos C diviziono 4-os grupės rungtynės savoje aikštėje su Albanija.

Rungtynių statistika

Estija – Lietuva 1:3 (0:2)

Talino A. Le Coq arena, teisėjas Antti Munukka (Suomija)

Įvarčiai: 58 min. Pavel Marin (Estija); 14 ir 46 min. Arvydas Novikovas, 32 min. Gratas Sirgėdas (Lietuva)

Įspėti: 51 min. Mark Anders Lepik, 72 min. Pavel Marin (Estija)

Lietuvos nacionalinės vyrų rinktinės sudėtis: Tomas Švedkauskas, Egidijus Vaitkūnas, Edvinas Girdvainis, Markus Palionis, Saulius Mikoliūnas (55 min. Ovidijus Verbickas), Domantas Šimkus (88 min. Martynas Dapkus), Justas Lasickas (68 min. Markas Beneta), Gratas Sirgėdas (68 min. Paulius Golubickas), Modestas Vorobjovas, Arvydas Novikovas (55 min. Fedor Černych), Donatas Kazlauskas (68 min. Gytis Paulauskas).

Atsargoje: Emilijus Zubas, Edvinas Gertmonas, Vytas Gašpuitis, Karolis Laukžemis, Daniel Romanovskij.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.