UEFA Tautų lygoje – bekompromisis pasaulio ir Europos čempionų mūšis

Prancūzija – prieš Portugaliją. Šių šalių futbolo rinktinės sekmadienį tarpusavyje kausis UEFA Tautų lygos rungtynėse.

C.Ronaldo.<br>Scanpix nuotr.
C.Ronaldo.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2020, 12:54 PM

Prancūzai yra praėjusio pasaulio čempionato nugalėtojai, o portugalai – praėjusių Europos pirmenybių čempionai. Šio sezono Tautų lygos turnyre abi komandos dar neprarado nė taško – iškovojo po dvi pergales.

Elitinės A lygos 3-ioje grupėje Prancūzijos ekipa 4:2 pranoko Kroatija ir 1:0 – Švediją. Portugalijos rinktinė su Cristiano Ronaldo priešakyje šiuos varžovus įveikė atitinkamai 4:1 ir 2:0.

Prancūzijos ir Portugalijos futbolininkai tarpusavyje, įskaitant ir kontrolines rungtynes, žaidė 25 kartus. Net 18 mačų laimėjo prancūzai. 6-iose dvikovose pajėgesni buvo portugalai, o viena akistata baigėsi lygiosiomis. Pastarąjį kartą komandos kovojo 2016 metų Europos čempionato finale Paryžiuje. Tuomet 1:0 per pratęsimą triumfavo portugalai.

2-oje grupėje nemenką susidomėjimą kelia taip pat sekmadienį vyksiančios Anglijos ir Belgijos rinktinių rungtynės. Belgai triumfavo abiejuose mačuose ir užima pirmąją vietą. Jie 5:1 sutriuškino Islandiją ir 2:0 palaužė Daniją.

Antrojoje pozicijoje esantys anglai islandus nugalėjo 1:0, o mače su danais užfiksuotas taikus rezultatas 0:0.

UEFA Tautų lygoje vyks ir daugiau intriguojančių dvikovų. Ukraina rungtyniaus su Vokietija ir Ispanija. Italija išbandys jėgas su Lenkija ir Nyderlandais.

Latvijos rinktinė žaidžia D lygoje. Latviai svečiuose grumsis su Farerų salų komanda, o namie priims Maltą. 1-oje grupėje abejas rungtynes laimėjo Farerų salos. Latvijos ekipa turi 2 taškus. Ji abu mačus baigė lygiosiomis: 0:0 su Andora ir 1:1 su Malta. Pastarosios dvi rinktinės surinko po vieną tašką.

Trečiadienį futbolo gerbėjų laukia labai įdomus kontrolinis mačas. Jame ietis sukryžiuos vienos pajėgiausių pasaulio rinktinių – Portugalija ir Ispanija. Latviai svečiuose rungtyniaus su juodkalniečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.