Anglų nusivylimas virto neapykantos banga: baudinių neįmušę žaidėjai sulaukė rasistinių įžeidinėjimų

Po nesėkme pasibaigusių 11 metrų baudinių „Euro 2020“ čempionate Anglijos rinktinė sulaukė ne tik didelio savo aistruolių palaikymo, bet ir neapykantos žinučių. Trys juodaodžiai Anglijos rinktinės futbolininkai – Jadonas Sancho, Marcusas Rashfordas ir Bykayo Saka – socialinėje erdvėje tapo rasistų aukomis.

 M.Rashfordas po pralaimėjimo pravirko.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 M.Rashfordas po pralaimėjimo pravirko.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-12 10:24

Šie trys jauni žaidėjai neįmušė 11 metrų baudinių, lėmusių Italijos rinktinės triumfą Europos čempionato finale.

Šlykščia neapykanta išsiliejęs sirgalių nusivylimas sulaukė ir Metropoliteno policijos dėmesio, o tokį elgesį pasmerkė ir Anglijos futbolo asociacija (FA), ir Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas.

„Mes žinome apie įžeidžiančius ir rasistinius komentarus socialinėje erdvėje, kurie buvo nukreipti į futbolininkus. Toks užgauliojimas yra visiškai nepriimtinas. Tai nebus toleruojama, situacija bus tiriama“, – „Twitter“ pranešė policija.

B.Johnsonas teigė, kad yra pasibaisėjęs dėl tokio sirgalių elgesio.

„Anglijos rinktinė nusipelnė būti garbinama kaip herojai, o ne rasistiškai įžeidinėjama socialinėje erdvėje. Taip besielgiantys žmonės turėtų gėdytis savęs“, – teigė B.Johnsonas.

Anglijos rinktinės futbolininkai „Euro 2020“ čempionate prieš rungtynes priklaupdavo ant kelio, taip siekdami pabrėžti būtiną kovą prieš rasinę nelygybę.

Apie pasibaisėjimą sirgalių elgesiu prakalbo ir FA.

„Mes negalime pasakyti aiškiau, kad taip besielgiantiems žmonėms nėra vietos tarp Anglijos rinktinės sirgalių. Mes padarysime viską, kad palaikytume to paveiktiems žaidėjas ir skatinsime griežčiausių bausmių visiems už tai atsakingiems, – tokia žinutė pasirodė Anglijos rinktinės paskyroje „Twitter“. – Mes ir toliau darysime viską, kad išstumtume diskriminaciją iš futbolo. Skatiname valdžią elgtis greitai ir priimti atitinkamus įstatymus, kad įžeidinėjimai turėtų tikrą poveikį gyvenimui. Socialinių tinklų įmonės turėtų prisiimti atsakomybę ir uždrausti užgauliotojams naudotis jų platformomis, taip pat rinkti informaciją, kuri padėtų teisiškai persekioti tokius asmenis.“

23-ejų „Manchester United“ futbolininkas M.Rashfordas dar gegužę prakalbo apie sulauktus rasistinius įžeidinėjimus po pralaimėto Europos lygos finalo.

21 metų Dortmundo „Borussia“ atstovas J.Sancho buvo viena iš sporto žvaigždžių, protestavusių prieš rasizmą po to, kai pareigūnas JAV nužudė George'ą Floydą.

Kovoje prieš rasizmą didelis dėmesys skiriamas ir socialinių tinklų kompanijų atsakomybei. Balandį nemažai futbolo klubų, futbolininkų ir kitų sporto šakų atstovų keturias dienas boikotavo socialinius tinklus, taip siekdami paskatinti kompanijas imtis priemonių prieš rasistinius ir seksistinius įžeidinėjimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.