37 nepralaimėtų Italijos mačų serija nutrūko – Europos čempionus palaužė ir į Tautų lygos finalą nepraleido ispanai

Trečiadienį startavo UEFA Tautų lygos lemiamos kovos ir jau pirmoje akistatoje sulaukta garsaus antausio: Milano „San Siro“ stadione Europos čempionė ir daugiau kaip dvejus metus nepralaimėjusi Italija pusfinalyje krito nuo Ispanijos ekipos 1:2 (0:2). Italai pirmojo kėlinio pabaigą ir visą antrą kėlinį žaidė dešimtyje, nes Leonardo Bonucci gavo antrąją geltoną kortelę. Nutrūko ir įspūdinga italų nepralaimėtų dvikovų serija kuri yra dabar rekordinė – šios šalies komanda iki trečiadienio aikštės nepralaimėjusi paliko 37 kartus.

 Italijos futbolo rinktinę įveikė ispanai, kurie ir žais Tautų lygos finale.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Italijos futbolo rinktinę įveikė ispanai, kurie ir žais Tautų lygos finale.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2021, 12:00 AM, atnaujinta Oct 7, 2021, 12:04 AM

Ispanai jau 17-ąją minutę po įspūdingo Ferrano Torreso įvarčio pirmavo, o savo antrąjį įvartį jis pelnė jau per teisėjo pridėtą laiką, kai italai žaidė dešimtyje.

 Mat 42 min. Italijos rinktinės kapitonas L.Bonucci kovodamas dėl kamuolio ore specialiai ranka smūgiavo varžovui ir buvo išprašytas iš aikštės dėl antrosios geltonos kortelės.

Italai antrame kėlinyje bandė pakreipti įvykių eigą sau naudinga linkme, tačiau iki 83 min. to padaryti jiems nepavyko.

Galiausiai italai pelnė įvartį, tačiau nebe ispanų pagalbos: nors ispanai kėlė kapinį, jie kamuolį nutarė atmesti saugams, tačiau šie nevykusiai atmetė gynėjui ir kamuolį perėmė du Italijos žaidėjai nurūko į priekį, o įvarčiu pasižymėjo Lorenzo Pellegrini.

Atgijusią intrigą ispanai ramiai numarino, nors teisėjas ir pridėjo 5 minutes.

Penkerius metus Italijos rinktinės garbę ginantis vartininkas Gianluigi Donnarumma pirmą kartą rungtynių metu praleido du įvarčius, o ispanai italams du įvarčius jų stadione pelnė po 23 metų pertraukos – pastarąjį kartą 1998 m. lapkričio mėnesį šios ekipos sužaidė lygiosiomis 2:2.

Tad sekmadienį Tautų lygos finale kovos Ispanija, kuri susitiks su kitos pusfinalio poros – pasaulio čempionės Prancūzijos ir Belgijos rinktinės – nugalėtoja. Pralaimėjusi ekipa kovos dėl trečiosios vietos su Italija.

Pastarąjį kartą Italija pralaimėjo tik 2018 metų rugsėjo 10 dieną, kai 0:1 krito nuo Portugalijos toje pačioje Tautų lygoje.

Po to 37 mačus iš eilės italai nepralaimėjo. Iki tol rekordas priklausė Brazilijos rinktinei, kuri nebuvo pralaimėjusi 35 kartus ir tai įvyko nuo 1993 iki 1996 metų.

Tiek pat nepralaimėjusi buvo ir Ispanija, o jos serija tęsėsi nuo 2007-ųjų iki 2009 metų.

Finalas bus žaidžiamas Milano „San Siro“ stadione, o mažasis finalas – Turino „Allianz arena“ stadione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.