Drama Tautų lygos pusfinalyje: pasaulio čempionai prancūzai stebuklingai išsigelbėjo – trečią įvartį pelnė per pridėtą laiką

Pasaulio futbolo čempionė Prancūzijos rinktinė UEFA Tautų lygos pusfinalyje Turine po dramatiškos kovos 3:2 (0:2) palaužė Belgijos futbolininkus ir iškovojo kelialapį į šio turnyro finalą. Tragiškai prancūzams prasidėjęs mačas baigėsi stebuklu – neįskaitytu įvarčiu į jų vartus ir pergalingu smūgiu jau per teisėjo pridėtą laiką.

 Prancūzijos futbolo rinktinė išplėšė pergalę iš belgų.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Prancūzijos futbolo rinktinė išplėšė pergalę iš belgų.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2021, 12:29 AM, atnaujinta Oct 8, 2021, 12:35 AM

Belgijos futbolininkai nuo pat pirmųjų mačo minučių „Allianz arena“ stadione spaudė Prancūziją, kol galiausiai Yannickas Carrasco 37-ąją minutę suklaidinęs varžovus iš po jų kojų smūgiavo ir pelnė pirmąjį įvartį.

Dar nespėjo belgų sirgaliai atsikvošėti, kai sekančioje atakoje kamuolį gavęs Romelu Lukaku iš sunkaus kampo dar kartą sugebėjo nuginkluoti prancūzų vartininką. Tad jau 40-ąją minutę belgų pranašumas buvo 2:0.

Prancūzijos viltys atgijo tik antrame kėlinyje, kai gavęs kamuolį baudos aikštėje, krisdamas ir smūgiuodamas į tolimą nuo vartininko kampą, Karimas Benzema 62-ąją minute sušvelnino rezultatą 1:2.

Kaip ir istorijoje su belgais, Prancūzija antrąjį įvartį pelnė taip pat vos tik pasidžiaugusi pirmuoju: 67 min. belgai baudos aikštėje prasižengė ir po VAR sistemos peržiūros teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Kylianas Mbappe 69-ąją minutę rezultatą išlygino.

87-ąją min. Prancūzija ir vėl traukė kamuolį iš savo vartų, kai po labai greitos kontratakos perdavimą iš šono“ uždarė“ tas pats R.Lukaku.

Tačiau po VAR peržiūros patikinta, kad pirmasis perdavimas į priekį atliktas neteisingai – buvo nuošalė, tad belgo įvartis neįskaitytas.

O kai jau ėjo pirmoji teisėjo pridėto laiko minutę, savo valandos sulaukė Theo Hernandezas, kuris iš toli tiksliu smūgiu nuginklavo 90-ąją minutę belgų vartininką ir išvedė Prancūziją į Tautų lygos finalą.

Prancūzai šio turnyro finale susitiks su Ispanijos futbolininkais, kurie iš tolimesnių kovų eliminavo italus. Tad dėl trečios vietos grumsis Italija ir Belgija. Ši akistata vyks Turine, o finalas – Milano „San Siro“ stadione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.