Vokietijos futbolo rinktinei gresia sankcijos – žaidė su moteriška apranga

Vokietijos futbolo rinktinė UEFA Tautų A lygos antrojo turo rungtynes antradienį ​​žaidė su Anglijos rinktine ir mačą baigė lygiosiomios 1:1. Tačiau svarbiausias šios akistatos akcentas – vokiečių futbolininkai šią dvikovą žaidė vilkėdami Vokietijos moterų rinktinės aprangą.

 Vokietijos futbolo rinktinė<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Vokietijos futbolo rinktinė<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2022, 1:15 PM

Tokiu būdu futbolininkai nutarė palaikyti savo šalies moterų nacionalinę komandą, kuri greitai pradės kovas Europos čempionate.

Moterų pirmenybės liepos 6–31 dienomis vyks Anglijoje, kur dėl nugalėtojo titulo grumsis 15 rinktinių. Rusijos moterų komanda iš šių varžybų dėl šios šalies agresijos prieš Ukrainą yra diskvalifikuota.

„Toks palaikymo gestas yra aiškus UEFA taisyklių pažeidimas“ – informuoja interneto portalas footyheadlines, kuris specializuojasi futbolo aprangos klausimais.

Portalo šaltinių teigimu, UEFA gali nubausti Vokietijos futbolo asociaciją už Vokietijos vyrų rinktinės žaidimą moterų ekipos marškinėliais. Kuo skiriasi Vokietijos vyrų ir moterų rinktinės marškinėliai?

Reikalas tas, kad Vokietijos moterų rinktinės emblemoje yra dvi žvaigždės, o tai reiškia kad ji iškovojo du čempionų titulus dvejuose pasaulio čempionatuose. Tuo tarpu vokiečių vyrų komanda turi turėti ant savo marškinėlių keturias žvaigždes, nes keturiskart laimėjo pasaulio čempionatus.

Oficialios UEFA taisyklės draudžia vyrų ir moterų komandoms keistis nugalėtojų žvaigždėmis aprangose. Vokietijos vyrų rinktinė turėjo teisę žaisti rungtynes ​​su moterų apranga, jei virš emblemos būtų pridėję dar dvi žvaigždutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.