Anglijos futbolo rinktinė nebuvo tokia bloga jau 22 metus – siutina ne tik iškritimas į B pakopą

Anglijoje – šokas dėl futbolo rinktinės pasirodymo UEFA Tautų lygoje. Anglai po pralaimėjimo svečiuose Italijai 0:1 savo grupėje liko paskutiniai ir kitame turnyre žais B pakopoje.

 Garethas Southgate'as.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Garethas Southgate'as.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2022, 10:41 AM, atnaujinta Oct 11, 2022, 11:23 AM

Šiame turnyre anglai atsidūrė stiprioje grupėje: Garetho Southgate'o ekipos varžovai, be italų, buvo Vokietijos ir Vengrijos atstovai.

Per pirmąsias ketverias rungtynes ​​Europos vicečempionai pelnė tik du taškus, tad rungtynės su Italija buvo gyvybiškai svarbus susirėmimas, kuris britams gerai nesibaigė.

G.Southgate'o auklėtiniams tai nėra vienintelė priežastis gėdytis.

Kaip suskaičiavo britų žiniasklaida, anglai įvarčio iš žaidimo neįmušė jau 450 minučių. Tai blogiausias rezultatas per 22 metus.

Pastarąjį įvartį iš žaidimo anglai įmušė kovo 29 d. draugiškose rungtynėse su Dramblio Kaulo Krantu. Tada jie laimėjo 3:0.

Per kitas penkerias rungtynes ​​jie įvartį pelnė tik kartą, kai sužaidė lygiosiomis su Vokietija (1:1). Tačiau įvartis buvo pelnytas po baudinio.

Pastarąjį kartą taip blogai buvo 2000 m. Tai reiškia, kad dabartinės Anglijos rinktinės puolimas yra prasčiausias XXI amžiuje, nors komandoje yra tokios žvaigždės kaip Harry Kane'as, Raheemas Sterlingas, Marcus Rashfordas.

Dėl tokio nuosmukis žiniasklaida tyčiojasi iš Anglijos rinktinės, kuriai grįžo tamsūs laikai.

Anglai tyčiojasi, bet taip pat bijo naujos nesėkmės per pasaulio čempionatą

„Jau karščiuojate laukdami pasaulio čempionato? Ar pasikabinote tvarkaraštį ant sienos, perkate tuos šlykščius naujus Anglijos marškinėlius? Ne? Mes taip ir manėme“, – rašė „The Sun“.

„Komandai trūko tapatybės ir pramoginės vertės. Garetho Southgate'o akcijos krito greičiau nei svaras sterlingų valiutų biržose.

Didžiausias sirgalių riaumojimas kilo, kai į aikštę buvo pasiųstas popierinis lėktuvas – nacionalinis nuobodulio simbolis.

Anglija pralaimėjo komandai, kurios Katare net nebus. Nesitikėkite, kad lapkritį ir gruodį įsipilsite alaus ir švęsite vietinėje aludėje“, – pridūrė leidinys.

„Daily Mail“ žaidimą vadino „siaubu“.

„Mūsų laukia B divizionas. Kitą kartą Anglija gali važiuoti vidurnakčio traukiniu į Gruziją. Jau nekalbant apie Albaniją ar Juodkalniją“, – rašė žurnalistai.

Žiniasklaida atkreipė dėmesį į pragaištingą anglų įvarčių balansą Tautų lygoje – 1:7, o dar laukia mačas su Vokietija.

„Daily Mirror“ pabrėžė, kad anglai grįžta į tamsius laikus.

„Buvo laikai, kai į turnyrus vykdavome be jokios vilties, jokių lūkesčių. Jie buvo tik namuose vartant atvirukus. Ar tikrai įsivaizduojate, kaip jie pakeis žaidimą per ateinančius du mėnesius? Sunku patikėti“, – teigė leidinys.

Pasaulio čempionate grupių etape Anglija žais su Iranu, JAV ir Velsu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.