Lenkijoje atidaromas naujas modernus stadionas Plocke, o kaina atima žadą: penkis kartus pigiau nei Vilniuje

Lenkijos futbolo lygoje šį sezoną neblizganti Plocko „Wisla“ turės moderniausią šalyje stadioną, kurio atidarymas planuojamas kovo mėnesį.

 Stadionas Plocke.<br>Orlen vizualicija.
 Stadionas Plocke.<br>Orlen vizualicija.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2023, 11:59 PM, atnaujinta Mar 5, 2023, 12:09 AM

Jau paskelbta, kad jis vadinsis „Orlen“ stadionu, nes viena didžiausių Lenkijos bendrovių iki 2027 metų bus titulinė rėmėja.

Labiausiai stebina kaina, kurią miestas sumokėjo už naują 15 tūkst. vietų areną – vos 170 milijonų zlotų. Tai vos 36 mln. eurų.

Palyginimui, užkeiktu vadinamą Nacionalinį stadioną, kuriame bus tiek pat vietų, Vilniuje dabar planuojama statyti už 160 mln. eurų ir dar bauginama, kad dėl infliacijos ši suma augs.

„Mes įsiklausome Płocko gyventojų balsą ir įgyvendinančių jų poreikius tenkinančius projektus“, – sakė „Orlen“ valdybos pirmininkas Danielis Obajtekas.

Płocko miestas paskelbė konkursą stadiono statybai 2018 m. Jį laimėjo „Mirbud“, o darbai prasidėjo po dvejų metų. Po dar trejų metų objektas yra baigtas.

Šis 15 000 vietų stadionas bus moderniausias Lenkijos lygoje. Komplekse yra 11 maitinimo taškų, atributikos parduotuvė, kambariai medicinos paslaugoms ir 14 ložių su prieiga prie konferencijų salės.

Stadionui suteikta UEFA trečioji kategorija.

Plocke yra vos 115 tūkst. gyventojų.

Mieste taip pat veikia „Orlen“ arena renginiams.

„Miesto biudžeto lėšoms pastatytas šiuolaikiškas 170 mln. zlotų vertės objektas. Mes jį kuriame visiems gyventojams – ne tik „Wisła“ žaidėjams. Tai yra investicija metų metams. Kiekvienais metais Płockas skiria apie 40 milijonų zlotų sportui“, – teigė Andrzejus Nowakowskis, Płocko meras.

Nedžiugina tik „Wisla“ klubo rezultatai – šį sezoną jis kol kas užima 10-ąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?