Katalonų pažiba S. Busquetsas įvardijo, kas galėtų jį pakeisti „Barcelona“ komandoje

Sergio Busquetsas nuo 2008 metų gynė „Barcelona“ klubo garbę ir galiausiai 34-erių futbolininkas nusprendė palikti Katalonijos komandą. Visgi prieš tai padarydamas ispanas įvardijo futbolininkus, kuris galėtų jį puikiai pakeisti.

 S.Busquetsas<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 S.Busquetsas<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2023, 9:11 PM

Po 15 metų kartu S.Busquetsas patvirtino, jog šią vasarą paliks Barselonos komandą, nepaisant Xavi pastangų įtikinti jį dar likti vienam sezonui.

Pakeisti tokį gyvybiškai svarbią sistemos dalį aikštės viduryje nėra lengva, o „Barcelona“ jau ieško rinkoje variantų, kurie būtų panašaus profilio į išeinančią klubo legendą.

Pats saugas atskleidė, kad jis šį vaidmenį patikėtų „Manchester City“ futbolininkui Rodri arba „Real Sociedad“ žaidėjui Martinui Zubimendi.

„Žinau, kad daug kalbama apie žaidėjus, apie Rodri, apie M.Zubimendi. Jie yra labai geri žaidėjai ir galbūt tie, kurie labiausiai atitinka komandos DNR ir stilių, kurio čia norima, bet jie yra kitose komandose ir priklauso kitiems klubams.

Su M.Zubimendi esu susitikęs mažiau, bet mačiau jį su jaunesniems nei 21 metų amžiaus žaidėjais bei lygos ir taurės dvikovose.

Manau, kad jie yra arčiausiai „Barca“ DNR“, – interviu „Mundo Deportivo“ sakė S.Busquetsas.

Pranešama, kad „Barcelona“ taip pat svarsto Joshua Kimicho kandidatūrą, o pats Miuncheno „Bayern“ saugas trokšta naujo iššūkio karjeroje.

Vis dėlto S.Busquetsas nelabai nori išvysti vokiečio „Barcelona“ komandoje ir vietoj to palaikė Nico Gonzalezo kandidatūrą, kuris yra išsinuomotas „Valencia“ komandai.

„Barcelona“ legenda teigė, kad tai būtų perspektyvesnis pasirinkimas tiek finansiškai, tiek klubo etikos ir stiliaus supratimo požiūriu.

„Tai šiek tiek kitoks – vokiškas futbolas. Galų gale nereikia ieškoti tik to pačio DNR. Taip pat turime žaidėjų namuose. Turime Nico, kuris yra paskolintas ir manau, kad jam puikiai sekasi.

Tiesa, kad jam šiek tiek trūksta tęstinumo, bet jis yra labai talentingas, turi daug ką pasiūlyti ir turime suteikti galimybę saviems žmonėms, jaunimui. O ir kad finansiškai žinai, kad nemokėsi kainos už perėjimą. Jie taip pat yra žaidėjai, kurie supranta klubą ir žaidimo stilių“, – savo nuomonę dėstė S.Busquetsas.

S.Busquetsas „Barcelona“ komandoje sužaidė net 722 rungtynes, per kurias pelnė 18 įvarčių ir atliko 45 rezultatyvius perdavimus.

Futbolininkas taip sužaidė 143 rungtynes su Ispanijos nacionaline rinktine.

Per savo karjerą ispanas iškovojo galybę trofėjų.

Su rinktine S.Busquetsas po kartą laimėjo pasaulio ir Europos čempionatus.

Su klubu saugas 3 kartus triumfavo UEFA Čempionų lygoje, 9 kartus laimėjo Ispanijos čempionatą, 7 kartus triumfavo Ispanijos taurėje, taip pat 7 kartus laimėjo Ispanijos supertaurę, 3 kartus tapo FIFA klubiniu pasaulio čempionu ir 3 kartus laimėjo UEFA supertaurę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: Irano ataka – kaip atsakys Izraelis?